Citytrip Madrid: Plaza Espana

Wandel over het levendige Plaza Espana tijdens je citytrip Madrid

Onze wandelroute tijdens de citytrip Madrid starten we op het levendige Plaza Espana. Op dit plein zie je recht voor je wat ooit het hoogste gebouw van Spanje was, het Edificio Espana. Het gebouw van 117 meter werd opgetrokken in 1953 en is nu voor een belangrijk deel in gebruik als hotel. Een paar jaar later werd er een nog hoger gebouw (142 meter) neergezet, namelijk: Torre de Madrid. Lees meer

Geniet op dit zonovergoten plein van de levendigheid en mooie bezienswaardigheden.
  • Laat je verrassen door de attracties van het Plaza Espana
  • Kijk hoog omhoog naar Edificio Espana en Torre de Madrid
  • Bewonder het Cervantes monument
  • Neem een foto van Don Quichot en Sancho
  • Bezoek twee kerken in de buurt
Gratis reisgids downloaden

Monument Cervantes

Het mooiste op dit levendige plein is het centraal gelegen Cervantes monument. Miguel de Cervantes (1547-1616) is de bekende schrijver van Don Quichot de La Mancha. Het monument toont Don Quichot op zijn paard. Zijn knecht, Sancho Panza, zit naast hem op een ezel. Zoals vele andere kunstenaars in die tijd stierf Cervantes als een arme man, hier in Madrid.

Torre de Madrid

Deze indrukwekkende wolkenkrabber staat bekend als het hoogste gebouw van Madrid. De totale hoogte van het bouwwerk is 142 meter. In de toren zijn woonflats en kantoren gevestigd. Het vormt samen met Edificio de España een interessant contrast.

Edificio de España

Voor de bouw van de Torre de Madrid was dit het hoogste gebouw in de stad. Het werd in de jaren 50 gebouwd en is een voorbeeld van neo-barokke architectuur in Spanje. Door de jaren heen is het in gebruik geweest als wooncomplex en later als shopping center. In 2014 werd het gekocht door een Chinees bedrijf en wordt er naar een nieuw bestemmingsplan gezocht.

Iglesia de San Martin de Tours

Deze minder bekende kerk stamt uit halfweg de 17de eeuw. Ze is toegewijd aan de H. Martin van Tours. De eenvoudige voorgevel is een voorbeeld van de barokstijl die toen in Madrid werd gehanteerd. Het interieur laat mooiere dingen zien: de grote koepel, het altaarstuk en de felle witte kleur springen het meest in het oog. Het schilderij stelt de H. Martin voor die een deel van zijn mantel deelt met een bedelaar. Gratis toegang.

Iglesia de San Antonio de los Alemanes

Misschien was je er zomaar voorbijgelopen hadden we je er niet attent op gemaakt. Van buiten oogt de kerk (bouwjaren 1624-1633) inderdaad heel bescheiden, maar laat je binnenin verrassen door de barokke weelde. Gans het interieur is bedekt met fresco’s over het leven van ene heilige Antonius van Padua. Je komt werkelijk ogen tekort. Meerdere kunstenaars werkten er aan: Francisco Ricci, Juan Carreño de Miranda. 
De toegang is betalend maar dat is een habbekrats voor wat je in de plaats krijgt. Open van 10u30 tot 14.00 u.

Reviews en beoordelingen Plaza Espana

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Madrid: Plaza Espana? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info