Toledo: wandelroute langs de hoogtepunten

Verken Toledo met een wandeling in het middeleeuwse historische hart

Toledo is een historische stad zuidwestelijk gelegen van de hoofdstad Madrid. De Taag omringt de stad, behalve in het noordelijke deel. Doorheen de eeuwen is Toledo in verschillende handen geweest met als resultaat dat elke veroveraar wel iets heeft achtergelaten. De erfenis van de joodse, christelijke en moorse cultuur is er immens. Met een stadswandeling kom je voorbij alle belangrijkste bezienswaardigheden, groot en klein. Voordeel is dat deze heel dicht bij elkaar liggen zodat de wandelroute niet te lang is en je weinig tijd verliest met de verplaatsingen tussen de hoogtepunten van Toledo.   Lees meer

Als je deze wandelroute hebt gelopen, keer je terug met een rijke culturele bagage.
  • Wandel doorheen het middeleeuwse Toledo
  • Vind alle hoogtepunten op een zakdoek
  • Bezoek een van de vele musea
  • Laat je verrassen door de rijdom van de kloosters 
  • Geniet van het uitzicht op de Taag 
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van de reisgids Madrid)

Stadswandeling Toledo op de kaart

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Toledo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Toledo? Plaats je beoordeling

Beatrix28 september 2019

De route is voor wat oudere erg zwaar vooral als het erg warm is. Met de bus vanuit Madrid is een prima optie ,gaat rechtstreeks en duurt een kwartiertje langer dan met de ave Trien. Daarbij nog goedkoper. In u beschrijving start u bij de aankomst van Ave trein ,maar u kunt misschien er ook een beschrijving doen van het bus station. Ook zou ik willen vermelden dat we de kathedraal echt de moeite waard is en dat men langer de tijd voor moet nemen,misschien optie om bij de kathedraal te beginnen en zo naar beneden lopen!! Ook zou ik vermelden dat ook in Toledo alle musea dicht zijn op maandag. Wij hadden pech.

B. Bekaert27 september 2019

Goede wandelroute om de bijzonderste bezienswaardigheden van Toledo te ontdekken. Kaart is echter niet zo duidelijk maar met de tekst en een groter toeristisch stadsplan is de route goed te volgen. Tip: in toeristenbureau op Plaza de Zocodover kan je ticket kopen voor een 'Pulsera de Toledo'. Dat is een armband die je toegang geeft tot 7 monumenten (10 euro in sept. 2019). In het eerste monument dat je bezoekt krijg je dan die armband (vervalt slechts als je armband afdoet - armband is waterproof - dus niet alles moet op 1 dag bezocht worden). 6 van die 7 monumenten zijn beschreven in de routebeschrijving, het andere monument ligt ook in de omgeving. Ook een wandeling langs de Taag (buiten de stadsmuren is zeker de moeite, mooie uitzichten). Toledo is een echte aanrader, heel mooi!

Raf Moeykens20 augustus 2019

Goede beschrijving, gaan ze zeker gegruiken bij onze reis binnenkort

Cobie9 maart 2019

Tijdens de wandeling kan je verschillende musea bezoeken die gratis zijn voor senioren of op bepaalde dagen met een tijdblok gratis voor iedereen.

Luc Henau6 januari 2019

Prima reisgids voor een boeiende verkenning van Madrid

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info