Stadswandeling Madrid

Van Plaza Espana naar Plaza Espana via bekende bezienswaardigheden

We wandelen langs alle bezienswaardigheden tijdens een stadswandeling Madrid en dat is bondig samengevat: musea, parken en pleinen. En niet te vergeten: het El Retiropark, het Pradomuseum, Plaza Mayor, het koninklijk paleis en Plaza Espana. Maar er is uiteraard nog veel meer. Houd er wel rekening mee dat je ongeveer 2 dagen nodig hebt, wil je regelmatig onderweg iets bezoeken. Je komt ook langs verschillende metrostations tijdens de route die je toelaten de wandeling te onderbreken.  Lees meer

Niets zal aan je aandacht ontsnappen tijdens deze wandeling door Madrid.
  • Start op het levendige Plaza Espana
  • Bezoek enkele musea
  • Loop langs bekende pleinen
  • Bewonder de kerken binnen en buiten
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Stadswandeling Madrid op de kaart

Onze wandeling begint bij het plein Plaza Espana. We lopen de Gran Via af om vervolgens langs zijstraten tot bij enkele kerken te komen. We stappen over verschillende pleinen. Halfweg kan je in het park even uitrusten. In het park El Retiro zijn een aantal bezienswaardigheden waaronder het Palacio de Cristal. Als we het park uit komen hebben we de mogelijkheid om een van de grootste musea van Spanje te bezoeken: Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. Hier vind je vooral kunst van recentere datum. Even verderop ligt het Pradomuseum, nog indrukwekkender qua collecties en het museum Thyssen-Bornemisza. Houd er wel rekening mee dat er lange wachtrijen kunnen staan.

We komen ook langs de Puerta de Alcalá, deze poort werd van 1778 tot 1869 gebruikt als stadspoort. We zien enkele mooie fonteinen o.a. op Plaza Cibeles. Vlak voor het einde van onze wandeling vinden we het Palacio Real, een imposant paleis met wel 2800 kamers. Je kunt er een rondleiding maken en een aantal van de rijk gedecoreerde kamers bewonderen.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Madrid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Madrid? Plaats je beoordeling

Van Samang Rik31 december 2019

Zeer gedetailleerde wandelroutes met voldoende uitleg om een citytrip voor te bereiden en alzo de voornaamste en mooie gebouwen te bewonderen welke Madrid te bieden heeft .

carmen24 december 2019

Zeer interessante beschrijving met alle belangrijke bezienswaardigheden. Goed om een eerste bezoek voor te bereiden.

Jose25 april 2019

Het was de eerste keer dat we een wandeling van u hebben gebruikt. We hebben de route in meerdere dagen gelopen, want voor 1 dag vonden wij het te lang. Uitgebreide informatie en leuke weetjes. We zullen een volgende keer zeker weer op uw site kijken.

Karin18 april 2019

Bij elke uitstap, citytrip, reis neem ik de tips en de stadswandelingen mee van Euroreizen! Heel praktisch, duidelijk en betrouwbaar. Ook recent een reis geboekt uit het aanbod van Euroreizen met een volledig roadbook ...wij tellen al af!

Annick devoght20 februari 2019

Nu ben ik goed voorbereid om mijn citytrip in april naar Madrid te ondernemen. Danku

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info