Toledo: welke bezienswaardigheden moet je zien

Verken het middeleeuwse Toledo met onze stadswandeling

Van alle middeleeuwse steden is Toledo één van de best bewaarde in Europa. Toledo is een historische stad, zuidwestelijk gelegen van Madrid. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Absoluut een ommetje waard indien je in Madrid verblijft, want op maar 70 km en trouwens heel vlot bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit de Spaanse hoofdstad. Behalve in het noorden is de stad Toledo volledig omringd door de rivier de Taag.   Lees meer

Bijna elke honderd meter is er een andere bezienswaardigheid.

  • Duik het middeleeuwse Toledo in
  • Doe onze stadswandeling
  • Alles zien in enkele kilometers
  • Bezoek de vele kerken en kloosters
  • Neem de trein vanuit Madrid
Gratis reisgids downloaden

(onderdeel van reisgids Madrid)

Door de eeuwen heen is Toledo in handen geweest van verschillende overheersers. Elk heeft wel iets achtergelaten dat nu nog altijd kan bewonderd worden in al zijn glorie. Vandaar de ongelofelijke rijke erfenis van zowel christelijke, islamitische (moorse) en joodse cultuur.

In de 12de en 13de eeuw kende Toledo het absolute hoogtepunt van zijn macht en invloed. Dat was het geval voor de wetenschap, geneeskunde, literatuur, kunst en architectuur. Toen Madrid in 1561 gekozen werd tot permanente hoofdstad ging het plots snel bergaf en kende de stad ruim vier eeuwen lang een periode van verval. Met een luswandeling leiden we je doorheen de belangrijkste straten, langs de meest bezienswaardige gebouwen, de gezelligste pleinen, … We zochten enkele verrassende uitzichten. 

Alles zien op één dag is mogelijk maar dan blijft het bij zien. Wil je iets bezoeken dan zal je eerst een strenge selectie moeten doen afhankelijk van je tijd en interesse. Voordeel is wel dat véél dicht bij elkaar ligt. Bijgevolg verlies je amper tijd met de verplaatsingen tussen de verschillende bezienswaardigheden. Met de hogesnelheidstrein ben je er op een half uur vanuit Madrid. Je kan reeds een ticket kopen voor deze trein op de luchthaven. Er zijn meestal twee treinen per uur naar Toledo en terug.

Lees meer over Toledo via de keuze in het linkermenu!

Reviews en beoordelingen Toledo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Toledo? Plaats je beoordeling

Dré27 januari 2020

Daar er weinig uitsluitend van Toledo te vinden is, ben ik heel blij met de info die bij de reisinfo van Madrid zit. Hiermee kan ik de meest bezienswaardige gebouwen en directe omgeving van Toledo bezoeken en bekijken.

RITA11 februari 2019

We gaan pas eind mei naar die regio. Vliegen op Madrid maar willen de omgeving bezoeken. Dus info van Toledo was welkom en handig. dan weten we al hoeveel tijd we moeten uittrekken. Bedankt!

Stefaan Vanneste11 september 2018

We hadden een paar boekjes mee over Madrid en ook jullie reisverslag. Bij aankomst in Madrid hebben we resoluut voor jullie wandeling en info over Madrid. Het is een heel handig instrument om Madrid heel goed te leren ontdekken. Chapeau!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info