Citytrip Madrid: Estacion de Atocha

Breng een bezoek aan het oude en het nieuwe Centraal station van Madrid

Estacion de Atocha, het Centraal station van Madrid, ligt in de buurt van het Prado, het Parque del Retiro en het Centro de Arte Reina Sofia. Het is vanuit dit station dat je de trein kan nemen naar Toledo. Tickets kan je eventueel al aanschaffen bij de aankomst op de luchthaven. Je moet wel bij het reserveren uur van vertrek en terugkeer naar Madrid opgeven. Estacion de Atocha bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte.   Lees meer

Een uitstap naar Madrid of Toledo start al in het Madrileense Estacion de Atocha.

  • Loop ook eens door het oude gedeelte
  • Wachten op de trein in een tropische tuin
  • Spot het herdenkingsmonument
  • Neem er de trein naar Toledo
  • Bezoek de botanische tuin in de buurt
Gratis reisgids downloaden

In het oudste gedeelte, één van de eerste constructies van glas en smeedijzer in de stad, is een tropische tuin aangelegd. Eens iets anders dan de vaak tochtige perrons of kille wachtzalen om op de trein te wachten. Het nieuwere deel kwam er voor de hogesnelheidstreinen en is pas voltooid in 1992.

Er is een monument ter nagedachtenis van slachtoffers tijdens een terreuraanslag opgeëist door Al Qaida in 2004. Het bevindt zich bij de uitgang langs de Avenida de la Ciudad de Barcelona. Het is een eenvoudige cilindervormige constructie die gevuld is met de duizenden berichten die werden achtergelaten als teken van medeleven.

Meer info over de treinen naar Toledo: www.goero.be 

Real Jardin Botanico

Deze botanische tuin werd opgezet door koning Carlos III in 1781 om geneeskrachtige planten te kweken en zeldzame bomen en planten te tonen aan het publiek. Meer dan 30 000 plantensoorten van over de ganse wereld zijn hier verzameld. Zijn standbeeld staat in het midden van het park. De ingang is betalend maar een ticketje is niet duur. Website: www.rjb.csic.es 

Reviews en beoordelingen Centraal station

Heb je zelf tips of opmerkingen over Centraal station? Plaats je beoordeling

Jos de rooij18 oktober 2017

Prachtige stadswandeling door Madrid en Toledo. Vooral die laatste is werkelijk accuraat beschreven. Een eersteklas aanrader.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info