Citytrip Madrid - Toledo: gratis reisgids downloaden

Verken de wereldstad Madrid en het middeleeuwse Toledo met onze wandelingen

Onze gratis reisgids leidt jou tijdens je citytrip Madrid naar de fraaiste plekjes zoals de Plaza Mayor en het Palacio Real. Ontdek en ervaar Madrid zoals nooit eerder! We geven je ook alle ingrediënten voor een stadswandeling door het centrum, langs alle bezienswaardigheden. Je wandelt over pleinen, door parken en langs smalle straatjes. Tussendoor neem je de tijd om te genieten van lokale specialiteiten op een van de vele terrasjes onderweg. Bovendien geven we je als extraatje een stadswandeling cadeau in Toledo, een middeleeuwse stad die schittert op elke vierkante meter. Lees meer

Je leest alles over de mooiste monumenten, de bekendste musea, het groen in de stad, de paleizen, kerken, kloosters, ... in onze gratis reisgids.
Reisgids Madrid
Citytrip Madrid - Toledo: gratis reisgids downloaden
  • Bevat 2 uitgestippelde wandelingen
  • Ontdek alle hoogtepunten van Madrid en Toledo
  • Alle toeristische info voor je citytrip bezoek
  • Adresjes om de lekkernijen van Madrid te proeven
  • +20 pagina's met info, zeer compleet en 100% gratis
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Dreamstime.com

Madrid behoort tot de meest geliefde citytrip locaties in Europa en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De stad bezit vele bezienswaardigheden op het gebied van kunst, cultuur en historie. Hieronder enkele waarlangs je zeker komt.

Parque del Retiro

Dit immense park heeft een oppervlakte van meer dan 100 hectare en is de ideale plek om even tot rust te komen in de drukke stad van Madrid. Je vindt er heel wat bezienswaardigheden, waaronder het monument van Alfonso XII.

Plaza España

Plaza de España staat vooral bekend om de hoge gebouwen die er staan. Hier vind je het hoogste gebouw van de stad: Torre de Madrid. Met zijn 142 meter is hij een flink stuk groter dan zijn voorganger: Edificio España. Die was namelijk maar 117 meter hoog.

Plaza Mayor

Dit plein werd oorspronkelijk aan gelegd voor het vertier van de adelen. Op de Plaza Mayor kun je luisteren naar straatmuzikanten en op de terrasjes genieten van lokale lekkernijen. Er zijn regelmatig concerten en openluchttheater en op zondagen is er een postzegel- en muntenmarkt. In december wordt er ieder jaar een grote kerstmarkt gehouden.

Plaza Villa

Dit plein is iets kleiner dan de Plaza Mayor en je vindt er vooral mooie gebouwen, waaronder het vroegere stadhuis van Madrid.

Toledo

Door de eeuwen heen is Toledo in handen geweest van verschillende overheersers. Elk heeft wel iets achtergelaten dat nu nog altijd kan bewonderd worden in al zijn glorie. Vandaar de ongelofelijke rijke erfenis van zowel christelijke, islamitische (moorse) en joodse cultuur.

Toledo is bekend omwille van de kunstschilder El Greco die er kwam voor een opdracht en er uiteindelijk zou blijven tot zijn dood. In het museum over hem wordt verhaald over zijn levensweg en hangen heel wat meesterwerken.

De Catedral de Santa Maria is een indrukwekkend groot kerkgebouw waar liefst drie eeuwen aan werd gebouwd, van 1226 tot 1493. De reden waarom verschillende bouwstijlen te herkennen zijn: gotiek en de mudejarstijl. Treedt binnen en laat je overdonderen. Het lijkt eigenlijk meer op een museum. Je stapt door de enorme ruimte en met de audiogids kan je op eigen tempo genieten van wat je ziet. 

Reviews en beoordelingen Reisgids Madrid

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Madrid - Toledo: gratis reisgids? Plaats je beoordeling

gerda9 maart 2020

we moeten nog wel gaan maar ziet me er een fijne wandeling uit

Johan De Dapper18 oktober 2019

De gids ziet er goed uit maar we gaan pas in het voorjaar naar Madrid

ls8 oktober 2019

Wat een fijne reisgids. Ook het kaartje met de wandelroute in Madrid was fijn. We hadden ongeveer een idee. We hebben er 3 dagen overgedaan met alle zijstraatjes parken en gebouwen! Dank je wel. Toledo zijn we niet aan toegekomen.

Clabots Carla1 oktober 2019

Bij elke citytrip gebruik ik met veel plezier jullie compacte gids en volg ik de wandelingen, soms klein beetje verwarrend om juist te volgen maar zo zie ik nog meer van de stad, TOP !

Mart Hermans14 mei 2019

Geweldige en efficiënte reisgids met zeer handige plattegrond bij het maken van een stadswandeling voor Madrid en Toledo.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info