Citytrip Madrid: Plaza Mayor

Terrasjes en concerten op het Plaza Mayor en Habsburgse historie in Madrid

Vanaf de Puerta del Sol leidt de Calle Mayor naar de Plaza Mayor, het historische centrum van Madrid. Bijna vier eeuwen geleden, toen de Habsburgers nog de scepter zwaaiden, lieten zij dit fraaie plein aanleggen voor hun eigen vermaak. Nu is het plein omgetoverd in één groot voetgangersgebied waar altijd wel iets te bleven valt, zeker in de zomer. Lees meer

Rust even uit van je wandeling op een van de gezellige terrasjes op het plein.
  • Duik in het historisch centrum van Madrid
  • Bewonder het Casa de la Panaderia
  • Immens groot voetgangersgebied
  • Bezoek het  'Casa de la Panaderia'
  • Doe er een terrasje en geniet van het plein
Gratis reisgids downloaden

Tijdens je citytrip Madrid kun je op de Plaza Mayor luisteren naar straatmuzikanten en ook op de terrasjes is het heerlijk genieten van lokale lekkernijen. Er zijn regelmatig concerten en openluchttheater, soms is er vuurwerk, op zondagen is er een postzegel- en muntenmarkt en tijdens de maand december is er een grote kerstmarkt.

De eerste ideeën voor dit enorme plein in Madrid komen uit de zestiende eeuw. Toen kreeg het plein de naam ‘Plaza del Arrabal’. Later in de zeventiende eeuw werd de naam aangepast naar wat wij tegenwoordig Plaza Mayor noemen. Het Plaza Mayor plein van Madrid heeft altijd al in de belangstelling gestaan. Behalve openbare executies werden er ook vaak stierengevechten, markten en festiviteiten georganiseerd.

Casa de la Panaderia op de Plaza Mayor

Vandaag resten er nog enkele gebouwen die hun oorsprong vonden in de tijd dat de Habsburgers met hun vele geld dit plein en zijn omgeving lieten aanleggen. In het huidige gebouw, genaamd naar de bakkersgilde “Casa de la Panaderia”, waren vroeger de buitengewoon luxueuze vertrekken van de monarchie ingericht. Van hieruit bekeken ze het volk, maar ze hadden ook zicht op heiligverklaringen en heksenverbrandingen. De figuur die van op een paard het plein overschouwt is Filips III, die dit plein inhuldigde. Het beeld werd gemaakt door Giovanni de Bologna.

Reviews en beoordelingen Plaza Mayor

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Madrid: Plaza Mayor? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info