Citytrip Madrid: Plaza de la Villa

Op het "Plaza de la Villa" vind je de oudste bezienswaardigheden

De Plaza de la Villa in Madrid, vlakbij de Plaza Mayor, is wat kleiner maar kan eveneens op een eeuwenoude geschiedenis bogen. Getuigen van het verleden daarvan zijn enkele historische gebouwen op het plein. De mooiste gevel is misschien wel die van het “Casa de Cisneros”, ooit een paleis, nu behorend tot het stadhuis. Lees meer

Het vroegere fraaie stadhuis Casa de la Villa, was ooit een graanpakhuis.
  • Bewonder de oude gebouwen op 'Plaza de la Villa'
  • Leer over de historie van 'Casa de la Villa'
  • Stap de Basilica Pontificia de San Miguel
  • Ga kijken naar een 'levensecht' beeld 
Gratis reisgids downloaden

Het vroegere fraaie stadhuis, “Casa de la Villa”, was ooit een gewoon graanpakhuis. Het werd in 17e eeuw ontworpen door Juan Gómez de Mora. Hij is de architect die ook de Plaza Mayor ontwierp. Naast het "Casa de la Villa" ligt Casa de Cisneros, hier vind je een prachtige verzameling wandtapijten.

De “Torre de los Lujanes” uit de 15e eeuw is het oudste gebouw aan het plein. Het gebouw werd opgetrokken in Mudéjar stijl en heeft een gotische deur,
opvallend is dat er veel gebruik is gemaakt van hoefijzer bogen. In het gebouw woonden ooit rijke families en het is ook een tijdje in gebruik geweest als gevangenis van Koning Francis I van Frankrijk. Nu valt er alleen nog een fraaie natuurstenen trap te bewonderen, het werk van islamitische ambachtslui. Verder vind je er een aantal graftombes.

In de onmiddellijke omgeving van de Plaza de la Villa liggen nog meer gezellige pleinen en straatjes. Slenter bijvoorbeeld eens door de Calle del Sacramento naar de “Basilica Pontifica de San Miguel” 

Basilica Pontificia de San Miguel 

Barokkerk midden 18de eeuw,sierlijk barok interieur, gebouwd voor prins Don Luis, toen 5 jaar, jongste kind van Filips V en Isabelle Farnese,en dan reeds … aartsbisschop Toledo. Boven ingang afbeeldingen van kinderen, kindheiligen Justo en Pastor, kindmartelaren uit de Romeinse tijden. Kerk is bestuurd door lekenorganisatie Opus Dei. In een van de kapellen een groot beeld van San Jose Maria Escriva de Balaguer, grondlegger Opus Dei, zo haarfijn gemaakt dat je zou denken dat het een ‘levend’ standbeeld is. Gratis toegang, behalve tijdens misvieringen.

Iglesia San Pedro el Viejo

Een kleinere kerk die gratis toegankelijk is. Er stond eerst op deze plaats een moskee. Een beetje een mengeling van alles wat. Bouwjaren in de 14de eeuw. De toegangsdeur is uit de renaissanceperiode (1525), het gewelf is gotisch, de bakstenen toren is voorbeeld van een typisch mudejar stijl.

Reviews en beoordelingen Plaza Villa

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Madrid: Plaza de la Villa ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info