Citytrip Madrid: wandel door Parque del Retiro

Wandel door "Parque El Retiro" en geniet van rust en bezienswaardigheden

Parque del Retiro in Madrid is een uitstekende plek om even op adem te komen tijdens een citytrip. Met 118 hectare is dit het grootste stadspark van Spanje. Het is een ontmoetingsplaats te midden van lommerrijke bomen, veel bloemen en grasvelden, drank- en eetstandjes, mooie waterplassen, fonteinen, tal van zitbanken, monumenten, standbeelden en enkele gebouwen. Vooral tijdens het weekend zoeken de Madrilenen het Parque del Retiro op om de hectiek van tijdens de week uit de hoofden te bannen. Je kan er met een roeibootje varen. Ontspanning en amusement word je dan aangeboden door de vele straatartiesten: muziekgroepjes of eenzame accordeonisten, goochelaars, poppentheater, kaartenleggers, levende standbeelden, ... Lees meer

Met een oppervlakte van 118 hectare is dit één van de grootste parken van de stad. 
  • Kom even tot rust in dit grote park
  • Vaar met een bootje op het meer
  • Ga eens binnen in het “Palacio de Cristal”
  • Loop eens langs "El Angel Caido"
Gratis reisgids downloaden

Tijdens de 17de eeuw ging het in het Parque del Retiro heel anders aan toe. Toen werden er decadente feesten gegeven en was het park enkel bestemd voor de koninklijke familie en de hogere adel. Nu is het park gelukkig terug in handen van alle Madrilenen en de toeristen.

Bij het water heb je een mooi overzicht op het grote monument in een halve cirkel aan de overkant van het meer. Het is het ‘Monumento a Alfonso XII’, voltooid in 1922. Vooral bij zonsondergang is het plaatje door de lichtinval op de zuilengalerij en de bronzen leeuwen bij de trappen indrukwekkend. 

Voorbij het water kan je tot bij twee gebouwen. Volg de groene pijl ‘Palacio de Cristal’. Aan je linkerzijde kan je eerst naar het Palacio de Velàzquez stappen. Het is mooi versierd met bogen en keramiek. Er worden hier exposities gehouden. Het met veel glas getooide andere gebouw, wat verder op het hoofdpad, is het Palacio de Cristal (1887). Inderdaad vroeger een serre maar nu een wel heel heldere tentoonstellingsruimte. Beide gebouwen zijn gratis toegankelijk. 

Vervolg de wandeling voorbij het Palacio de Cristal. Zoek het asfalthoofdpad opnieuw op en klim lichtjes omhoog tot bij de fontein met de duivel. Aan het rond punt gekomen sta je oog in oog met de duivel. Het standbeeld ‘El Angel Caido’ (de gevallen engel), is één van de meest opmerkelijke beelden in het park. Het toont de duivel Lucifer die een val naar de hel maakt. 

Eventueel kan je naar de aanpalende rozentuin ‘La Rosaleda’. Via de Paseo Uruguay kan je helemaal om de tuin heen lopen. Van april tot juni kan je hier genieten van vele geurende rozen.

Reviews en beoordelingen Parque del Retiro

Heb je zelf tips of opmerkingen over Citytrip Madrid: wandel door Parque del Retiro? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info