Vliegvakantie Cyprus? Ontdek alle bezienswaardigheden

Ontdek de prachtige natuur

Cyprus is sinds 1974 opgesplitst in twee delen. Wij richten ons in deze gratis reisgids vooral op Grieks Cyprus. Dit deel behoort ondanks de naam niet tot Griekenland en is volledig onafhankelijk. Sinds 2004 is het lid van de Europese Unie. De levensstandaard ligt er hoger en als vakantiebestemming zijn de prijzen te vergelijken met ons land. Lees meer

Verveling is uitgesloten op Cyprus: er is een enorm aanbod aan bezienswaardigheden.
 • Lastminutes vliegvakanties tot - 45%

  Lastminutes vliegvakanties tot - 45%

  Ontdek nu de lastminutes vliegvakanties van TUI. Aanbiedingen tot -45%, ook voor vertrekken in juli en augustus. 8-daagse vliegvakantie in juli reeds vanaf € 489 p.p.
  va. € 389 - Boek nu
 • Geniet van schitterende natuurparken
 • Ontdek een van de vele culturele rijkdommen
 • Maak een jeepsafari door Akamas
 • Trek door het Troödosgebergte

Gratis reisgids Cyprus?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

De zon schijnt onafgebroken van april tot oktober op Cyprus en er is bovendien een grote hoeveelheid aan historische resten te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook de Griekse mythologie liet hier zijn sporen na en daar zijn nog veel resten van terug te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld op Cyprus de rots zien waar Aphrodite, de godin van de schoonheid, werd geboren. En ondanks dat er bijna geen regen valt gedurende 6 maanden heeft het toch een prachtig bosrijk natuurgebied: het Troödosgebergte. Dit gebergte heeft als hoogste top Olympus, op een hoogte van 1952 meter. Er is ook nog een ander natuurgebied op Cyprus: Akamas. De naam van dit natuurgebied is afkomstig van een Trojaanse strijder uit de Griekse mythologie, hij zou hier een stad hebben gesticht na een van zijn overwinningen. Echter weet niemand waar die stad dan precies zou hebben gelegen.

Cyprus leeft van het toerisme en de inwoners doen er dan ook alles aan om het je naar je zin te maken. Er zijn talrijke bezienswaardigheden op Cyprus, zodat je je nooit zal vervelen. Denk aan restanten van tempels, prachtige orthodoxe kerkjes, mooie steden en gezellige dorpjes. De meeste hotels beschikken over een privéstrand, maar er zijn ook tal van publieke stranden met alle nodige voorzieningen. Op Cyprus vind je de ideale mix van zon, zee, natuur en cultuur zonder grote afstanden te moeten overbruggen. Kortom, een vliegvakantie naar Cyprus is een echte aanrader!

Reviews en beoordelingen vakantie Cyprus

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vliegvakantie Cyprus? Plaats je beoordeling

luc van edom 25 oktober 2017

Bondig, vlot leesbaar en veel bruikbare tips. Graag meer van dat

Van Loon Herman 8 oktober 2015

Heel duidelijk, accuraat en correct.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info