Cyprus: autoroute door Troödosgebergte

Overal waar je kijkt kom je kloosters tegen

Meer dan de helft van het Griekse deel van Cyprus (het westelijk gedeelte) is ingenomen door het immense Troödosgebergte. De autoroute in onze gratis reisgids neemt je mee op een rondreis door het Troödosgebergte en brengt je langs de mooiste uitzichtpunten. De route omvat vele mooie dorpjes, kerken en Byzantijnse kloosters. Wel tien Byzantijnse kerken staan vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Lees meer

Bezoek het indrukwekkende Troödosgebergte en geniet van de mooiste uitzichten.
  • Ontdek het Troödosgebergte
  • Bezoek een van de vele kloosters
  • Laat je verbazen door het indrukwekkende Kykkosklooster
  • Ga 's winters skieën in Troodos en Platres
Gratis autoroute downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Autoroute Troodos gebergte Cyprus op de kaart

De top van het Troödosgebergte ligt op 1952 m. De mooiste bezienwaardigheid is het beroemde en overweldigende Kykkosklooster. Maar Troodos staat ook synoniem voor wintersport in Cyprus. De dorpjes Troodos en Platres zijn heuse skioorden met alles erop en eraan. Het skiseizoen loopt hier van januari tot halfweg maart. 

Een ander kenmerk van het Troödosgebergte is het grote aantal kloosters dat je er kan vinden. Monniken trokken naar dit gebied op zoek naar rust en afzondering. Uiteraard kan je in het Troodosgebergte ook heerlijk wandelen. We willen je wel waarschuwen dat de temperatuur tien of meer graden lager kan liggen dan aan de kust. Toch kan het er ook bloedheet zijn en bomen zijn niet altijd aanwezig om je te beschutten tegen de zon. Informeer je daarom goed voordat je gaat wandelen en zorg ervoor dat je passende kleding bij hebt. Wil je meer weten over het Troödosgebergte dan raden we je het nieuwe bezoekerscentrum aan in het dorpje Troodos.

Onze autoroute brengt je langs alle hoogtepunten in het Troödosgebergte en laat je een hele andere kant van Cyprus zien. Een van de mooiste bezienswaardigheden tijdens de route is het Kykkosklooster. Dit klooster ligt op een hoogte van 1318 meter en is dé topattractie van Cyprus. De monniken hier worden nauwelijks met rust gelaten door de stroom toeristen die er iedere vakantieperiode komt. Tijdens de route zul je ook nog langs andere kloosters komen, niet alle kloosters worden aangedaan, maar het is wel mogelijk om er een stop te maken.

Reviews en beoordelingen Autoroute Troodos gebergte

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cyprus: autoroute door Troödosgebergte ? Plaats je beoordeling

Louis20 april 2023

Een uitstekende gids om je reis voor te bereiden en vooraf uit te stippelen. Veel informatie en tips. De 'voorgeschreven' wandeling in Nicosia was goed te volgen en toonde ons de mooie plekjes in deze gedeelde stad. Een aanrader dus!

Pelgrims Jan8 juni 2019

Zeer mooie route, een aanrader!

Hans vd Brand17 augustus 2018

Precies die informatie die we nodig hebben om onze rondreis door Cyprus voor te breiden.

Rik Kanora19 augustus 2017

een zeer handige gids boordevol met goede tips. Een echte leidraad ter voorbereiding van onze reis

Annaert11 februari 2016

Degelijke, bruikbare reisinformatie zonder overbodige franjes.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info