Ontdek dé bezienswaardigheden aan de Paphos-kust

Paphos heeft zijn bestaan te danken aan Afrodite, godin van de schoonheid

Petra tou Romiou is de plaats in Kouklia waar Afrodite uit het schuim van de golven verscheen en op een schelp naar de oever dreef. Ze kwam aan land op de plek waar later het heiligdom werd gebouwd. Er is een museum met herinneringen aan deze mythe in het stadscentrum en het heiligdom is gedeeltelijk opgegraven. Er zijn allerlei legendes die de ronde doen en beweren dat je jeugdiger wordt als je zwemt bij de rots waar ze uit het water verscheen. Lees meer

Ga naar de rots waar Afrodite uit het water verscheen volgens de legende en vindt de eeuwige jeugd.
  • Ga naar de rots waar Afrodite uit de golven verrees
  • Leer meer over de legende van de godin
  • Bezoek de grot van Agios Neofytos
  • Geniet van het mooie uitzicht in Coral Bay
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Klooster Agios Neofytos

Dit klooster werd gesticht door de volgelingen van de kluizenaar Neofytos, die na zijn dood heilig werd verklaard. Het is niet zozeer het klooster dat onze interesse wekt maar de enkleistra (grot, omsloten ruimte). De kluizenaar Neofytos heeft de grot zelf uitgehouwen op zoek naar rust. Aan het einde van de 12e eeuw zou hij muurschilderingen hebben aangebracht (of zijn volgelingen?) in de grot. Op 80-jarige leeftijd, extreem oud voor die periode, stierf hij en werd begraven in zijn grot. Zo’n 250 jaar geleden werden zijn stoffelijke resten overgebracht naar de kerk van het klooster en daar liggen ze nu nog altijd.

Coral Bay

Deze mooie baai is heel populair in Paphos doordat het een groot zandstrand heeft. Dat is aan de kust van Paphos namelijk nogal een zeldzaamheid. Een extra troef zijn bovendien de talrijke voorzieningen op het strand zoals bars, douches, animatie... Faciliteiten die je anders alleen maar vindt op de privé stranden van hotels. Maar meer bezienswaardigheden moet je hier echter niet verwachten. Uiteraard is er een mooi uitzicht, maar wat verderop (Lara Beach en de noordwestkust) is het nog veel mooier.

Tussen Coral Bay en Agios Georgios: bananenplantages

Op de route tussen Coral Bay en Agios Georgios zal je heel wat bananenplantages zien. Als je een blauwe zak ziet hangen aan een boom dan is het bijna zeker dat daarin een tros bananen hangt. Er zijn verder ook citrusbomen te zien, maar daarvoor is het soms wel uitkijken om er eentje te vinden. De route naar Coral Bay, en later naar het schiereiland Akamas, is tegenwoordig volgebouwd met hotels, residenties en vakantieverblijven en heeft daardoor helaas veel van zijn charme verloren.

Reviews en beoordelingen Paphos regio

Heb je zelf tips of opmerkingen over Paphos: bezienswaardigheden in de omgeving? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info