Cyprus: opgravingen leggen geschiedenis bloot

Menselijke verwoestingen en aardbevingen lieten veel pracht verdwijnen

Het zal je wellicht wel opgevallen zijn dat er op Cyprus heel veel vondsten zijn van duizenden jaren geleden. Er was inderdaad al bewoning op Cyprus in 6000 voor onze jaartelling. Het werd echter belangrijk toen koper gebruikt werd om brons te maken. Cyprus had en heeft koper als grondstof en dit bracht een enorme handel en rijkdom met zich mee. Dat begon vanaf ca. 4000 v.C. en daarmee werd Cyprus dikwijls een locatie van gevechten en kleine veldslagen. Belangrijk te weten is dat ca. 12de-13de eeuw v.C. een zware aardbeving alle prachtige gebouwen op het eiland heeft platgelegd. Lees meer

 • Lastminutes vliegvakanties tot - 45%

  Lastminutes vliegvakanties tot - 45%

  Ontdek nu de lastminutes vliegvakanties van TUI. Aanbiedingen tot -45%, ook voor vertrekken in juli en augustus. 8-daagse vliegvakantie in juli reeds vanaf € 489 p.p.
  va. € 389 - Boek nu
 • Vondsten uit alle tijden
 • Koper bracht handel en rijkdom op gang
 • Mikpunt van veldslagen
 • Verwoestende aardbevingen   
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 5

Van die periode tot aan onze jaartelling werd het eiland nogal eens bestuurd door verschillende groepen, landen, koningen … maar het was zeer rijk door zijn koperhandel en er werd dus lustig gebouwd. En toen kwamen de Romeinen, het was 58 v.C. Paphos werd hun belangrijkste basis, niettegenstaande de hoofdstad, Salamis, in het noorden lag. Een van de redenen waren de mooie villa’s die er al stonden en die ze verder hebben uitgebouwd. Deze site kan je nu nog bezoeken. De Romeinen bleven tot 400 n.C. en dan waren er opnieuw wisselende heersers. Een belangrijke gebeurtenis zijn echter de zware aardbevingen van de 4de en 5de eeuw. Deze hebben alle bouwwerken uit de voorafgaande periode met de grond gelijk gemaakt en die werden nooit meer opnieuw opgetrokken.

Reviews en beoordelingen Opgravingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cyprus: opgravingen leggen geschiedenis bloot? Plaats je beoordeling

wellekens dirk22 april 2018

ik vond het zeer interessant waarvan ik zeker gebruik van zal maken volgende maand als we naar Cyprus gaan. en vooral in de streek van paphos.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info