Cyprus: Aphrodite de bizarre liefdesgodin

Rumoerig liefdesleven

Aphrodite is een godin uit de Griekse mythologie. Als je een vijftal gespecialiseerde werken leest van de Griekse goden en godinnen dan kom je telkens wel een lichtjes andere versie van haar levensverhaal tegen. Een vaststaand feit is dat ze de godin is van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Deze drie zaken moest ze dus ook uitstralen: ze was inderdaad beeldmooi, had vele kinderen en als je alle werken leest over haar dan was haar liefdesleven nogal rumoerig. Een bekende zoon van haar is Hermaphroditos.

  • Lastminutes vliegvakanties tot - 45%

    Lastminutes vliegvakanties tot - 45%

    Ontdek nu de lastminutes vliegvakanties van TUI. Aanbiedingen tot -45%, ook voor vertrekken in juli en augustus. 8-daagse vliegvakantie in juli reeds vanaf € 489 p.p.
    va. € 389 - Boek nu

Over haar geboorte zijn ze het ook niet eens. De mythe zegt dat ze zou naakt verrezen zijn uit het zeeschuim van de rotsen. Wees gerust zo bleef ze niet rondlopen want algauw werd ze aangekleed door een andere godin. Maar er zijn ook nog andere versies van haar eerste verschijning, iets minder idyllisch. De vertaling van haar naam is ‘verrezen uit het zeeschuim’. Diezelfde godin zou trouwens ook in andere landen vereerd zijn onder een andere naam. Dit maakt het allemaal nogal ingewikkeld maar toch blijft Paphos de hoofdplaats van haar verering.

In Kouklia, de plaats waar ze uit de zee verrees, werd een heiligdom gebouwd. Reeds van meer dan 1000 jaar voor Christus werd de godin hier vereerd en dat tot 400 jaar na Christus. En voor die verering hadden ze nogal veel over. Elke Cypriotische vrouw zou zich minstens éénmaal moeten offeren, als maagd wel te verstaan. Het leek eerder op prostitutie en niet zomaar stiekem want de bedevaarders trokken in een kilometerslange processie naar het heiligdom om de dienstmaagden dan te ontmaagden. Maar zoals eerder aangegeven is dit ritueel reeds 1600 jaar verboden.

Reviews en beoordelingen Aphrodite

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cyprus: Aphrodite de bizarre liefdesgodin ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info