10-daagse rondreis 'Normandië Compleet'

Veel variatie: kuuroord, middeleeuwse stadjes, badplaatsen, kastelen en oesters

Het eerste verblijf is in Rouen, de stad waar Jeanne d'Arc op de brandstapel stierf en ook de hoofstad van Normandië. Van hieruit kan je de bijzondere kust van Etretat en Fecamp verkennen. Ook Honfleur en Giverny mogen zeker niet op je bezoeklijstje ontbreken. Vervolgens reis je naar een andere bekende regio in Normandië, nabij de Mont Saint-Michel. Je logeert er in de Best Western Montgomery *** in Pontorson, pal op de grens van Normandië en Bretagne. Een geschikte uitvalsbasis voor diverse excursies met o.a. de Mont Saint-Michel maar ook naar Bretagne met Cancale (oesters) en Saint-Malo..

Vervolgens reis je naar een minder bekende regio, de Orne. Je verblijft er in het hotel Ô Gayot in Bagnoles-de-l'Orne. Wandelen in de bosgroene omgeving en kuren zijn ideale mogelijkheden voor onthaasting in deze regio. Je vindt er middeleeuwse dorpjes of stadjes en ook wie van kastelen houdt, wordt op zijn wenken bediend. Lees meer

Proeven van de bekende schoonheid van Normandië, maar ook op verkenning op onbekend terrein.
  • Ontdek Rouen met onze stadswandeling
  • Wandel langs de bijzondere kusten van Etretat en Fécamp
  • Kastelen en middeleeuwen in de aanbieding
  • Bepaal je route naar Mont Saint-Michel
  • Op verkenning in het minder bekende Normandië
  • Proeven van oesters in Cancale 
  • Gratis Roadbook bij boeking
Meer info en boekenva. € 525,-
525Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

10-daags programma 'Normandië Compleet'

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Hôtel Littéraire Gustave Flaubert **** in Rouen.

Je logeert in het hartje van Rouen nabij de Jeanne d'Arckerk. Het hotel is gedecoreerd in het teken van een bekende Franse romanschrijver, Gustave Flaubert (tweede helft 19de eeuw). Hedendaagse inrichting met alle comfort.

Dag 1: Heenreis. Hou zeker halt in Giverny om de Tuinen van Monet, een ideale start om zich onder te dompelen in het impressionisme waarmee je de eerste dagen zal geconfronteerd worden. De schrijver Gustave Flaubert leefde in dezelfde periode als Claude Monet.

Dag 2: bezoek aan Rouen. We hebben een stadswandeling uitgewerkt die je kan terugvinden in de complete pdf-gids (gratis download na de reservatie van deze reis). Neem je tijd om te genieten van de drie belangrijkste kerken, de vakwerkhuizen, de Rue de l'Horloge, Saint-Maclou, het Museum voor Schone Kunsten en het l'Historial Jeanne d'Arc. Je kan eindigen met het sterke verhaal van het watermonster en Saint-Romain. Je verneemt er alles over in onze reisgids.

Dag 3: de bijzondere kusten van Etretat en Fécamp. Die krijtrotsen van Etretat zijn wereldberoemd. Fécamp is een grotere kuststad met alle faciliteiten maar wat je zeker moet bezoeken is de abdij waar de bekende likeur Bénédictine voor het eerst werd gebrouwen. Het is een prachtig gebouw dat je nu kan bezoeken en uiteraard dit drankje proeven.

3 nachten in Best Western Montgomery *** Pontorson (Mont Saint-Michel)

Het is rustig gelegen in de baai van de Mont Saint-Michel (op 9 km afstand), werkelijk op de grens van Normandië en Bretagne. Ideaal gelegen dus. Het historische karakter van het gebouw is goed bewaard gebleven. De Engelse familie Montgomery heeft hier gewoond. Later werd het een museum, nu huist hier een hotel. Een uitgebreid ontbijtbuffet is één van de troeven van het hotel. Andere maaltijden kan je nemen vlak in de buurt waar er enkele restaurants zijn en een brasserie.

Dag 4: Transfer naar je tweede verblijfplaats in Pontorson waar je vanavond slaapt in het hotel Best Western Montgomery nabij Mont Saint-Michel. De verplaatsing bedraagt zo’n 250 km. Vertrek je vroeg genoeg, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het havenstadje Honfleur. In onze complete pdf-gids zal je een stadswandeling vinden die je op een tijdspanne van zo'n 2 uur alle mooiste plekjes laat zien. Verdiep je zich liever in de Tweede Wereldoorlog en de Landing in juni 1944, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Mémorial in Caen. Een uitmuntend goed museum waar je zeker twee uur moet voor uittrekken.

Dag 5: Tijd om de Mont Saint-Michel te bezoeken en vergeet zeker de abdij niet. Uitvoerige informatie kan je vinden in de gids, ook hoe je moet parkeren. 

Dag 6: Nu trek je de regiogrens over naar Bretagne. Geniet van een stadswandeling in de oude stad van Saint-Malo. Maak een wandeling op de vestingmuur of bij laag water naar de voorliggende eilandjes. Combineer Saint-Malo eventueel met de oesterhaven van Cancale. Afstand Pontorson-Saint-Malo: 50 km. Naar Cancale, extra 15 km.

OF misschien kies je voor een duobezoek aan de bijna gelijkklinkende stadjes Dinan en Dinard is een goed idee. Zoek je nog wat middeleeuwse sfeer, dan zit je met Dinan zeker goed. Uren slenteren en genieten is de boodschap. Wil je liever nog een ietsie pietsie mondaine badplaats bezoeken, dan bevelen we Dinard aan met haar villa’s uit de Belle Époque periode en kunstgalerijen of maak een wandeling op de strandpromenade. Het kasteel van Combourg troont imposant vanop een heuvel. Er zijn er nog sporen te vinden van de niet onbekende romanschrijver François René de Châteaubriand.  Afstand Pontorson-Combourg-Dinan-Dinard: 75 km.

3 nachten in Hotel Ô Gayot** in Bagnoles-de-l'Orne

Drie nachten logeer je in het charmante hotel Ô Gayot in Bagnoles-de-l'Orne. Vanaf het hotel beland je meteen in de belle époquebuurt.  Het hotel heeft eveneens een belle époque gevel. Een traditionele bistrokeuken biedt typische Franse gerechten met een hedendaagse toets. Op het zomerterras geniet je van een wijntje.

Dag 7: Het is slechts anderhalf uur rijden naar je volgende charmevolle verblijfplaats in Bagnoles-de-l’Orne in het hotel Ô Gayot **. Je kan ervoor kiezen er een rustige dag van te maken OF misschien kies je voor een stukje ongekend Normandië op het programma? Je rijdt een stukje noordelijker naar  Granville en onderweg kan je halt houden in Avranches, gekend omwille van de manuscripten van de Mont Saint-Michel. De badplaats Granville wordt wel eens het Monaco van het noorden genoemd en is een lieflijk oord. Rij nadien naar Villedieu-les-Poêles en ontdek alles over koperambachten. Dit stadje draagt het label 'Ville et Métiers d'Art'. En zo kan je afzakken naar Bagnoles de l'Orne. Deze drie plaatsen bezoeken betekent een omweg van zo'n 70 km. De transfer is dan 160 km of totaal 3 uur rijtijd.

Dag 8: Bagnoles-de-l’Orne is het enige kuuroord in het noordwesten van Frankrijk, al eeuwen in trek bij de beau monde. Op een steenworp vandaan (15 km) ligt Lassay-les-Châteaux. Het 15de-eeuws kasteel van Lassay is een bezoek waard. Het is in een bijna onberispelijke staat bewaard. Nog meer zin in kastelen? Carrouges (op 20 km van je logies) laat je een fors uitgebouwd kasteel zien uit baksteen en graniet.

Dag 9: In de buurt van Bagnoles-de- l’Orne heb je mogelijkheden zat om een gevuld dagje rond te maken. Je kan naar het middeleeuwse stadje Domfront. Het idyllisch kunstenaarsdorpje Saint-Céneri-le-Gérei (40 km) is één van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. Een combinatie met Alençon met zijn verkeersvrije winkelstraten, mooie historische gebouwen en waar je het alençonkant leert kennen, is een optie.

Dag 10: terugreis. De afstand naar Brussel bedraagt 545 km.

  Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over 10-daagse rondreis 'Normandië Compleet'? Plaats je beoordeling

Sonny Samyn 21 juni 2019

Prachtige gids om enkele dagen in Normandië door te brengen.

Linda Hillen 26 januari 2019

Prachtige streek, mooi aanbod. We gaan deze trip dan ook doen tijdens de maand juli.

Luk Vermeulen 15 februari 2018

Goede leidraad voor normandie.

Baert Marc 29 januari 2018

zijn steeds goede leidraden voor een geslaagde reis

Withouck Frans 4 januari 2018

Mooi aanbod. geeft vertrouwen. Indien we dit dit jaar realiseren dan nemen we zeker contact.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info