Normandië-Zuid, rondreis 8 dagen in charmehotelletjes

Veel variatie: kuuroord, middeleeuwse stadjes, badplaatsen, kastelen en oesters

Het eerste verblijf is het hotel Ô Gayot in Bagnoles-de-l'Orne in het departement Orne. Onderweg kan je eventueel halt houden in Rouen, hoofdstad van Normandië of een bekende stoeterij bezoeken (Haras du Pin). Wandelen in de bosgroene omgeving en kuren zijn ideale mogelijkheden voor onthaasting in deze regio. Je vindt er middeleeuwse dorpjes of stadjes en ook wie van kastelen houdt, wordt op zijn wenken bediend. Daarna logeer je aan de Zuidnormandische kust in Pontorson, pal op de grens van Normandië en Bretagne. Een geschikte uitvalsbasis voor diverse excursies met o.a. de Mont Saint-Michel. Lees meer

Proeven van de bekende schoonheid van Normandië, maar ook op verkenning op onbekend terrein.
  • Kiezen uit Rouen of een stoeterij bij de start
  • Meer informatie over Hotel Ô Gayot, klik hier
  • Meer informatie over Hotel Best Western Montgomery, klik hier
  • Kastelen en middeleeuwen in de aanbieding
  • Bepaal je route naar Mont Saint-Michel
  • Op verkenning in het minder bekende Normandië
  • Proeven van oesters in Cancale 
  • Gratis Roadbook bij boeking
Meer info en boekenva. € 275,-
275Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

8-daags programma 'Normandië-zuid'

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Hotel Ô Gayot** in Bagnoles-de-l'Orne

De eerste 3 nachten logeert u in het charmante hotel Ô Gayot in Bagnoles-de-l'Orne. Vanaf het hotel beland je meteen in de belle époquebuurt.  Het hotel heeft eveneens een belle époque gevel. Een traditionele bistrokeuken biedt typische Franse gerechten met een hedendaagse toets. Op het zomerterras geniet je van een wijntje.

Dag 1: Heenreis. Onderweg naar je 1e charmevolle verblijfplaats in Bagnoles-de-l’Orne in het hotel Ô Gayot ** kan je ervoor kiezen om halt te houden in Rouen, hoofdstad van Normandië. Hier stierf Jeanne d’Arc op de brandstapel. Een uitgeschreven stadswandeling laat je kennismaken met wat je er zou moeten gezien hebben.  Afstand Brussel-Rouen-Bagnoles-de-l’Orne: 530 km.

Alternatief: Op weg naar je verblijfplaats in Bagnoles-de-l’Orne kan je Haras du Pin bezoeken, de bekendste stoeterij van Normandië in Le Pin-au-Haras. Vlak in de buurt ligt Chambois waar je een bezoekerscentrum vindt over de veldslagen die in deze streek plaatsvonden in augustus 1944. Afstand Brussel-Le Pin-au-Haras- Bagnoles-de-l’Orne: 540 km.

Dag 2: Bagnoles-de-l’Orne is het enige kuuroord in het noordwesten van Frankrijk, al eeuwen in trek bij de beau monde. Op een steenworp vandaan (15 km) ligt Lassay-les-Châteaux. Het 15de-eeuws kasteel van Lassay is een bezoek waard. Het is in een bijna onberispelijke staat bewaard. Nog meer zin in kastelen? Carrouges (op 20 km van je logies) laat je een fors uitgebouwd kasteel zien uit baksteen en graniet.

Dag 3: In de buurt van Bagnoles-de- l’Orne heb je mogelijkheden zat om een gevuld dagje rond te maken. Je kan naar het middeleeuwse stadje Domfront. Het idyllisch kunstenaarsdorpje Saint-Céneri-le-Gérei (40 km) is één van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. Een combinatie met Alençon met zijn verkeersvrije winkelstraten, mooie historische gebouwen en waar je het alençonkant leert kennen, is een optie.

4 nachten in Best Western Montgomery *** Pontorson (Mont Saint-Michel)

Je verblijft hier 4 nachten. Het is rustig gelegen in de baai van de Mont Saint-Michel (op 9 km afstand), werkelijk op de grens van Normandië en Bretagne. Ideaal gelegen dus. Het historische karakter van het gebouw is goed bewaard gebleven. De Engelse familie Montgomery heeft hier gewoond. Later werd het een museum, nu huist hier een hotel. Een uitgebreid ontbijtbuffet is één van de troeven van het hotel. Andere maaltijden kan je nemen vlak in de buurt waar er enkele restaurants zijn en een brasserie.

Dag 4: Transfer naar je tweede verblijfplaats in Pontorson waar je vanavond slaapt in het hotel Best Western Montgomery nabij Mont Saint-Michel. Je zal er evenzo charmevol ontvangen worden. De verplaatsing bedraagt zo’n 100 km. Best te doen dus om nog wat te zien van de omgeving van je nieuwe logies. Vertrek je vroeg genoeg, dan moet een verkenning van het schiereilandje Mont Saint-Michel, de meest bezochte plek van Normandië, nog zeker mogelijk zijn.

Dag 5: Tijd misschien voor een stukje ongekend Normandië op het programma. Onderweg naar Granville kunt u halt houden in Avranches, gekend omwille van de manuscripten van de Mont Saint-Michel. De badplaats Granville wordt wel eens het Monaco van het noorden genoemd en is een lieflijk oord. Rij nadien naar Villedieu-les-Poêles en ontdek alles over koperambachten. Dit stadje draagt het label 'Ville et Métiers d'Art'.

Dag 6: Een duobezoek aan de bijna gelijkklinkende stadjes Dinan en Dinard is een goed idee. Zoek je nog wat middeleeuwse sfeer, dan zit je met Dinan zeker goed. Uren slenteren en genieten is de boodschap. Wil je liever nog een ietsie pietsie mondaine badplaats bezoeken, dan bevelen we Dinard aan met haar villa’s uit de Belle Époque periode en kunstgalerijen of maak een wandeling op de strandpromenade. Het kasteel van Combourg troont imposant vanop een heuvel. Er zijn er nog sporen te vinden van de niet onbekende romanschrijver François René de Châteaubriand.  Afstand Pontorson-Combourg-Dinan-Dinard: 75 km.

Dag 7: Geniet van een stadswandeling in de oude stad van Saint-Malo. Maak een wandeling op de vestingmuur of bij laag water naar de voorliggende eilandjes. Combineer Saint-Malo eventueel met de oesterhaven van Cancale. Afstand Pontorson-Saint-Malo: 50 km. Naar Cancale, extra 15 km.

Dag 8: Terugreis. Pontorson naar Brussel, ca. 600 km. 
Tip: Liet je ons voorstel links liggen om Rouen te bezoeken tijdens de heenreis, dan kan je het overwegen om de terugrit aangenamer te maken met een tussenstop in de hoofdstad van Normandië.

 

Rondreis Zuid-Normandië op kaart

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Normandië-Zuid, rondreis 8 dagen in charmehotelletjes? Plaats je beoordeling

Sonny Samyn 21 juni 2019

Prachtige gids om enkele dagen in Normandië door te brengen.

Linda Hillen 26 januari 2019

Prachtige streek, mooi aanbod. We gaan deze trip dan ook doen tijdens de maand juli.

Luk Vermeulen 15 februari 2018

Goede leidraad voor normandie.

Baert Marc 29 januari 2018

zijn steeds goede leidraden voor een geslaagde reis

Withouck Frans 4 januari 2018

Mooi aanbod. geeft vertrouwen. Indien we dit dit jaar realiseren dan nemen we zeker contact.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info