Rouen: musea allerhande

Bezoek het Museum voor Schone Kunsten, l'Histoire Jeanne d'Arc, Musée Le Secq des Tannelles

Het Musée des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten) is een topper onder de musea in Rouen. Het museum is gehuisvest in een gebouw dat speciaal werd gebouwd om de rijke kunstcollecties onder te brengen. Hier vind je vooral schilderijen, maar ook beeldhouwwerken en andere kunstvormen, die stuk voor stuk adembenemend mooi zijn. Daarnaast heeft Rouen nog veel meer andere musea, die ook allemaal een bezoek waard zijn. In onze gratis reisgids Normandië zetten wij ze op een rijtje. Lees meer

Treedt in de voetsporen van Jeanne d'Arc in l'Historial.
 • Lastminutes en promoties in Rouen

  Rouen 3 dagen hotel 4* met ontbijtbuffet

  Het Hôtel Littéraire Gustave Flaubert **** ligt in het historisch hart van Rouen. Het is een Best Western designhotel met hommage aan de schrijver Flaubert. Verblijf inclusief ontbijtbuffet.
  va. € 179 - Boek nu
 • Kies uit waardevolle musea
 • Kunst van bekende namen in Museum van Schone Kunsten
 • Bezoek een museum over smeedijzerkunst
 • Geïnteresseerd in keramiek? 
 • Alles over Jeanne d'Arc in l'Historial
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Museum van Schone Kunsten

Het Musée des Beaux-Arts in Rouen biedt onderdak aan beeldende kunst en kunstobjecten vanaf de vijftiende eeuw. Tot de expositiestukken behoren tweedimensionale kunstwerken (schilderijen en tekeningen), beeldhouwwerken (o.a werk van Jacques Lipchitz en Duchamp-Villon) en andere kunstvoorwerpen (o.a. edelsmeedkunst en meubels).

Het Museum voor Schone Kunsten staat vooral bekend voor zijn voortreffelijke en uitgebreide verzamelingen Europese schilderijen. In het museum vind je prachtige werken van Caravaggio, Veronese, Rubens, Van Dyck, Poussin, Ingres, etc. Bovendien beschikt het museum over een mooie collectie impressionistische meesterwerken van o.a. Monet, Degas, Caillebotte, Pissarro, Sisley, en Renoir. 

Ook Géricault, een kunstenaar die werd geboren in Rouen, zou hier zijn werken kunnen terugvinden, net zoals andere in Normandië geboren kunstenaars. Meer info op www.rouen-musees.com  

Musée Le Secq des Tannelles (museum over smeedijzerkunst)

Dit museum is gehuisvest in de voormalige kerk Saint-Laurent dat werd gebouwd in de 15e eeuw. Het is een boeiend museum over de ijzersmeedkunst gedurende bijna 2000 jaar en het effect hiervan op Rouen. 

l'Historial Jeanne d'Arc

Rouen heeft een hechte band met Jeanne d'Arc. Wanneer je de stad bezoekt, zal je aan deze heilige dan ook niet kunnen ontsnappen. 

Het museum leidt je rond in diverse ruimtes door het leven van de heldin Jeanne d'Arc. Muren als projectiescherm, evocaties in 3D, je ziet haar levend verbrand worden. Spectaculair parcours in het eerste deel. In andere zalen gaat men dieper in op de mythe rond haar persoon, vroeger en nu. Meer info op www.historial-jeannedarc.fr 

Musée de la Céramique

Keramiek van de 19de eeuw tot hedendaags werk. Productie uit Rouen zelf maar ook uit Delft en Nevers. 

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rouen: musea allerhande? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info