Étretat krijtrotsen bezoeken? Vakantie aan de Falaisekust

Met de gratis reisgids mis je niets van Étretat en de bezienswaardigheden langs de Falaisekust

In Étretat zijn toeristen tijdens hun vakantie in Normandië altijd welkom. "Mijn poorten staan altijd open" staat dan ook fier te lezen op het stadswapen. Met die poorten bedoelt men natuurlijk de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Lees meer

Étretat staat vooral bekend om zijn uitstekende krijtrots, die op een olifant lijkt. 
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Bewonder de prachtige "poorten" van Étretat
 • Bezoek de oude houten overdekte markt 
 • Genieten van de Falaisekust
 • Wandel op de mooie kiezelstranden
 • Bezoek ook het kustplaatsje Fécamp
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek Étretat

Étretat is een oud historisch dorpje dat ieder jaar door vele duizenden toeristen bezocht wordt. Met name de prachtige oude houten overdekte markt is een populaire bezienswaardigheid. In deze hallen zijn winkeltjes te vinden waar voornamelijk souvenirs en andere typisch Normandische producten verkocht worden.

En andere bekende bezienswaardigheid is het 14e eeuwse huis “Cirie Plantefor” dat in het begin van vorige eeuw in zijn geheel in de originele staat is herbouwd.

De krijtrotsen van Étretat

De krijtrotsen van Étretat zijn bezienswaardigheden die ieder jaar vele toeristen trekken. Met name tijdens de zomermaanden zijn er veel toeschouwers. Deze vullen de boulevard dan. De boulevard van Étretat is tevens ook een goede plek om wat te eten of te drinken. Aan de boulevard staat ook het casino van Étretat.

Om deze poorten te zien moet je naar het centrum van het dorpje rijden. Van op de parking aan het strand heb je een prachtig zicht op deze wonderen van de natuur. Er zijn wandelroutes naar de Falaise d'Aval en de Falaise d'Amont. Het dorpje telt slechts 2000 inwoners maar lokt toch veel toeristen met zijn Falaisekust en de mooie kiezelstranden, die toch wel uniek zijn voor de rotsachtige kust van Normandië.

We vertrekken vanuit Étretat voor een ritje langs de Falaisekust naar het kustplaatsje Fécamp. In de zomer verbergen vele bomen en struiken het mooie zicht, maar toch loont het de moeite. Je volgt hiervoor de D211, langs de route zijn er verschillende stopplaatsen voorzien.

Wandeling door Étretat

Voor alle bijzondere bezienswaardigheden kan je onze gratis reisgids downloaden. Heb je zin in een wandeling door Étretat? Loop dan even de lokale toeristische dienst binnen. Hier kun je informatie over het dorp en de verschillende wandelingen aanvragen. Deze verschillen erg in lengte.

Reviews en beoordelingen Étretat

Heb je zelf tips of opmerkingen over Étretat: krijtrotsen aan de Falaisekust? Plaats je beoordeling

Veronique28 mei 2023

Zeer nuttig om op een korte tijd heel veel te zien en beleven top !.

Thibaut Hedwig13 augustus 2019

DE brochure is eenvoudig en duidelijk en geeft de highlights aan. Een goede leiddraad. Bedankt

Hendrik Michiels6 juni 2019

Zoals altijd veel en bruikbare gegevens en mooie foto's.

Ria Kemmeren7 augustus 2017

Fijne en correcte informatie van Etretat en omgeving. We hebben een paar heerlijke dagen doorgebracht in Etretat, Fe Champs en Honfleur. We kwamen tijd tekort!!

Nele30 juli 2017

Snel en correcte duidelijke info

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info