La Manche en Mont-St-Michel bezoeken?

Bezoek Avranches, Granville, Mont-St-Michel en de stoeterij van Saint-Lô

La Manche is een enorm uitgestrekt gebied en steekt met een landlengte uit in de zee. Veel toeristen zal je hier niet aantreffen, maar dat wil niets over het uitgebreide scala aan vakantie ingrediënten zeggen die je mag verwachten tijdens je vakantie Normandië. La Manche heeft vele interessante bezienswaardigheden. Lees meer

La Manche is op de kaart heel herkenbaar als de uitstekende punt die richting Groot-Brittannië wijst.
 • Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Alle promoties Normandië 3 tot 8 dagen

  Onze promoties brengen je naar alle regio's in Normandië, met logies in veelal karaktervolle hotels en gelegen op unieke plekjes. Bij promotie in hotel steeds inclusief ontbijtbuffet. Geen reservatiekosten.
  va. € 169 - Boek nu
 • Ontdek het uitgestrekte La Manche
 • Loop langs de haven van Cherbourg
 • Over het water lopen tot in Mont-St-Michel
 • Geniet van de botanische tuin in Avranches
 • Bezoek de stoeterij van Saint-Lô
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Avranches

In Avranches was het dat de aartsengel Michaël verscheen aan bisschop Aubert en hem vroeg om een kapel te bouwen boven op de top van de Mont-St.-Michel. Op de plaats waar de vroegere kathedraal stond krijg je nu een prachtig uitzicht over de baai van Mont-St.-Michel. 

Ook vanuit de botanische tuin (Jardin des Plantes) kun je genieten van dit mooie panorama. Avranches was ook de stad waar de landing van de geallieerden een definitieve start kreeg. Generaal Patton vertrok hier als een pletwals met zijn pantserdivisie richting Bastenaken. Je vindt een monument van hem op een plein dat naar hem werd genoemd.

Cherbourg

Cherbourg is een havenstad, met een grote kunstmatige haven. De stad telt een paar musea en nog enkele andere bezienswaardigheden. Voor meer informatie loop je binnen bij de lokale toeristische dienst.

Granville

Granville is een uniek mooi kuststadje langs de Normandische kust. Het ligt op een uitstekende rots van waarop je prachtige vergezichten hebt. Je ziet ook Mont-St.-Michel en daarom hebben de Engelsen deze plek gebruikt als aanvalsbasis om die heuvel opnieuw in te nemen. Wie Granville bezoekt moet een paar uur uittrekken om te wandelen langs de rotskust en op de vestigingen. Heb je nog wat tijd over dan zijn er ook nog een paar kleinere musea.

Saint-Lô

Deze stad is vooral bekend om zijn "Haras National" of nationale paardenstoeterij. Het is één van de grootste van Frankrijk, samen met die in de buurt van Argentan. Je kunt een bezoek brengen aan de gebouwen en trainingen meemaken. Het complex werd wel na de Tweede Wereldoorlog compleet heropgebouwd.

Informeer je vooraf op de websiten: www.haras-nationaux.fr

Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig schiereiland in Frankrijk. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij Avranches. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle verhoogde weg naar het eiland.

Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers. In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Wat Mont Saint-Michel zo'n belangrijke bezienswaardigheid maakt, is de indrukwekkende abdij op het schiereiland, gebouwd tussen de 11de en 16de eeuw. Meer informatie lees je in ons dossier Bretagne

Reviews en beoordelingen La Manche

Heb je zelf tips of opmerkingen over La Manche en Mont-St-Michel bezoeken?? Plaats je beoordeling

Lemmens Pierre2 oktober 2018

Goed gedocumenteerd. Aangenaam om te lezen. Deze gids geeft je zin om morgen al af te reizen.

Erik Lievens24 september 2016

De reisgids vind ik ronduit uitstekend. Ook op basis van verblijven in die regio, alwaar ik in een ver verleden familie heb gehad die daar woonde, deel ik graag mede dat hij prima informatie en tips bevat.

Lisette Ghijsens1 augustus 2016

echt meer dan de moeite om st-malo , mont-st-michel en de ganse streek te gaan verkennen , we hebben veel gehad aan jullie reisgids , zo wisten we waar we moesten gaan kijken in de omgeving. Wat we helaas niet gevonden hebben door de slechte wegbewijzering is het Duitse en Amerikaanse kerkhof in st-james.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info