Rouen: elke kerk een bezoek waard

Bezoek de Kathedraal, kerk Saint-Maclou en kerk Saint-Ouen

De kathedraal van Rouen, de Notre-Dame, is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. De bouw werd gestart in de 12e eeuw en verliep over verschillende eeuwen. Het is zelfs mogelijk om de evoluties van de gotiek in deze kerk te volgen. Blikvangers zijn vooral de glas-in-lood ramen en de uitzonderlijke grafmonumenten, o.m. van de hertogen van Normandië. Je kijkt je ogen uit! Wil je meer weten over de grote kerken in Rouen en hun spraakmakende geschiedenis? In onze gratis reisgids vind je er veel meer informatie over.  Lees meer

Laat je 'verblinden' door de schoonheid van de kerken in Rouen, bezienswaardig van binnen én van buiten. 
 • Lastminutes en promoties in Rouen

  Rouen 3 dagen hotel 4* met ontbijtbuffet

  Het Hôtel Littéraire Gustave Flaubert **** ligt in het historisch hart van Rouen. Het is een Best Western designhotel met hommage aan de schrijver Flaubert. Verblijf inclusief ontbijtbuffet.
  va. € 179 - Boek nu
 • Vereer de kerken in Rouen met 'n bezoekje 
 • Kathedraal Notre-Dame: schitterend exterieur én interieur
 • Jean d'Arc kerk: haar vreemde vorm
 • Kerk Saint-Maclou: vlamgotiek
 • Kerk Saint-Ouen: het koor, de glasramen, de elegantie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Kerk Jeanne d'Arc en Place du Vieux Marché 

Op de Place du Vieux Marché werd Jeanne d'Arc in 1431 verbrand. Het plein is omringd door vakwerkhuizen, maar de echte blikvanger is de kerk aan Jeanne d'Arc gewijd. Deze kerk werd gebouwd in 1979 in de vorm van een ondersteboven liggend schip. Alhoewel het een redelijk nieuwe kerk is, heeft die ook enkele oude elementen. Zo zie je er glasramen uit de 16e eeuw, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog uit de vernielde St.-Vincentiuskerk. Een groot kruis naast de kerk geeft de plaats aan waar Jeanne d'Arc werd verbrand.

Kerk Saint-Maclou

Met een bezoek aan Kerk Saint-Maclou kijk je je ogen uit. Met de bouw van deze kerk werd begonnen in de 15de eeuw en het duurde 80 jaar voordat hij geheel afgewerkt was.  De bouwstijl draagt de naam vlamgotiek of flamboyante gotiek: de laatste stroming binnen de Gotische stijl. Zoals de naam van deze bouwstijl al laat uitschijnen, is de afwerking van de kerk een stuk luxueuzer en flamboyanter dan die van andere kerken in Rouen. Vergeleken met de buitenkant van de kerk, is de binnenkant evenwel eerder somber.

Wat moet je zeker gezien hebben bij een bezoek aan deze kerk? De wenteltrap naar het orgel en het orgel zelf, die nog uit de 15e eeuw stammen. Let bovendien ook op de zeer fijne afwerking van het portaal en zijn houten deuren.

Kerk Saint-Ouen

Deze gotische kerk werd gebouwd tussen de 13de eeuw en halfweg de 16de eeuw. Kijk eens naar de achthoekige toren die uit het centrale deel oprijst. In de volksmond wordt dit de kroon van Normandië genoemd. Binnen valt de elegantie op, ondanks de hoogte. Twee zaken eisen je volle aandacht: het prachtige koor (14de eeuw) en de glasramen. Deze laatste dateren uit de 14de, 16de en er zitten er recentere bij uit de 20ste eeuw. 

Reviews en beoordelingen Kerken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rouen: kerken? Plaats je beoordeling

Rudy23 augustus 2020

Ik heb reeds eerdere stadswandelingen van jullie afgeprint en was daar telkens heel tevreden over. Mooie routes, duidelijk uitgelegd, waarbij je telkens de hoogtepunten ziet. We gaan pas naar Normandie in september (als corona het toelaat)

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info