Tenerife: Puerto de la Cruz

Zonnebaden op kunstmatige stranden zal je ook bekoren op Tenerife

Op de noordwestelijke kant van Tenerife ligt Puerto de la Cruz. Om er te zwemmen, klotst de zee net iets te wild. Daarom heeft men er kunstmatige stranden aangelegd. De Playa Jardin bijvoorbeeld zal je kunnen bekoren: breed strand met vulkanisch zand, enkele watervalletjes. Zoek je het nog iets meer afgeborsteld, dan moet je naar het Lago Martiánez, een door een kunstenaar ontworpen complex met zwembaden gevuld met oceaanwater. Lees meer

Zandstranden met vulkaanzand en zwembaden met oceaanwater, de luxe van Puerto de la Cruz.
  • Zonnebaden op afgeborstelde zandstranden
  • Wat cultuur opsnuiven in Puerto de la Cruz
  • Wandel in de botanische tuin
  • Ga de dieren groeten in het Loro Parque
  • Maak een uitstap naar La Orotava
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezienswaardigheden

Voordeel is dat je in het centrum nog wat beetje cultuur opsnuiven kan. Een barokke kerk, een kapel, een museump(je), en rust vind je zeker in de Jardin Botánico, inderdaad een botanische tuin met vele tropische plantensoorten. Ontspanning ook op de terrasjes op de pleinen. Het is er gezellig flaneren nabij de oude haven.

Dierenpark Loro Parque

Net buiten Puerto de la Cruz (1,5km) kan je het Loro Parque bezoeken, één van de populairste attracties op Tenerife. Het is een dierenpark vlak aan zee. Naast dieren kijken waaronder de grootste kolonie pinguïns (je zou dat híer niet echt verwachten) is er een show met dolfijnen, zeehonden, papegaaien.

Interessant is om vanuit Puerto de la Cruz een uitstap te maken landinwaarts naar La Orotava, één van de best bewaarde oudere stadjes van het eiland.

Reviews en beoordelingen Puerto de la Cruz

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zonnebaden op kunstmatige stranden zal je ook bekoren? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info