Tenerife: stranden westkust

Ontdek wat stranden langs westkust kunnen aanbieden

Los Gigantes is een naam als een klok wil je het hebben over de bekendste badplaatsen langs de westkust van Tenerife. Het decor van die machtige klif en het zwarte strand blijft altijd op je netvlies gebrand. Ga je liever duiken? Doe het dan aan de Playa de la Arena, daar vind je een ideale locatie. Duikmateriaal huren of meedoen aan een duikinitiatie is geen probleem. Zoek je liever de rust en een mooi stukje natuur op, ga dan naar Playa de San Juan. Zoek er de wat verborgen inhammen op en geniet er dubbel van. Lees meer

Fun langs de westkust van Tenerife? Je hoeft niet lang te zoeken.
  • Stranden met veel volk in Puerto Santiago en Playa de la Arena
  • Duiken in Playa de la Arena is super! 
  • Vind rustige inhammen in Playa de San Juan
  • Beleef speciaal zwemmoment in Los Gigantes
  • Bekijk het varend vanop een oud galjoen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Puerto Santiago en Playa de la Arena

Twee kleinere badplaatsen in de schaduw van Los Gigantes aan de westkant van Tenerife. Maar kleiner wil niet zeggen dat nauwelijks enige plaats zou zijn voor accommodaties. Vroeger kon je hier nog genieten van de charme van het vissersdorp Puerto de Santiago. Nu eisen voornamelijk pubs, en dan hebben we het over Engelse en Ierse pubs, en talloze souvenirswinkeltjes de aandacht op.

De reden waarom je naar Playa de la Arena komt, is de ideale omstandigheden om te duiken. Je vindt daarom ook flink wat shops en verhuurcentra met duikmateriaal en waar je mee kan op duikcursus. In Playa de la Arena vind je zwarte zandstranden in een prachtige baai.

Nog een beetje van de vroegere sfeer vind je iets zuidelijker in Playa de San Juan. Daar wordt nog vis gevangen en liggen op korte afstanden enkele weinig bezochte inhammen.

Los Gigantes

Een merkwaardig natuurfenomeen, ontstaan door eeuwen activiteit van een vulkaan en erosie. Het heeft gezorgd voor een gigantische klif die loodrecht uit het water lijkt te komen. Neem daarbij nog het zwarte strand en het plaatje is helemaal speciaal.

Een bootexcursie brengt u heel dichtbij de kliffen en naar plekjes waar je kan zwemmen. 
Schrik niet als je plots een oud galjoen ziet varen, het is één van de boten die zo’n excursie net iets specialer maken.

Reviews en beoordelingen Westkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek wat stranden langs westkust kunnen aanbieden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info