Bezienswaardigheden Tenerife

El Teide, Santa Cruz, Icod de Los Vinos en Piramides van Güímar

Op Tenerife zijn er bezienswaardigheden naar ieders smaak. Over de talrijke mogelijkheden geven we je een paar tips. In je hotel vind je alle informatie over hoe te boeken bij een excursiebureau, hoe eventueel een auto te huren of het openbaar vervoer te gebruiken tijdens je vakantie Canarische Eilanden. Lees meer   

De rustende vulkaan Teide is met zijn hoogste top op 3718 meter meteen de hoogste berg van Spanje.
  • Geniet van het strand in Playa de las Americas
  • Bezoek de Teide en andere bezienswaardigheden op Tenerife
  • Ontdek wijndorp Icod de Los Vinos
  • Maak een jeepsafari 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Uitstappen afhankelijk van je verblijfplaats:

  • Playa de las Americas met zijn kilometerslange strandboulevard en een dierenpark op 5 km
  • Eilandenrondrit met een lokale busonderneming
  • Jeepsafari op het eiland
  • Boottocht langs de kust, met mogelijkheid om de dolfijnen te observeren  

Teide

De Teide is de belangrijkste bezienswaardigheid van Tenerife. Een oude en rustende vulkaan met zijn hoogste top op 3718 meter. Hiermee is het meteen de hoogste berg van Spanje. Hoewel deze vulkaan officieel slapend is sluiten experts niet uit dat het tot nieuwe uitbarstingen kan komen.

Een hele belevenis is om op de Teide naar boven te gaan. Met de kabellift kun je tot een hoogte komen van 3550 meter (mits de lift vanwege harde wind niet gesloten is), wie tot de krater wil komen op een hoogte van 3718 meter heeft daarvoor een speciale vergunning nodig die je vooraf dient te regelen. Is dat gelukt, dan heb je daarboven je natuurlijk een prachtig uitzicht.

Maar loop eerst even binnen in het bezoekerscentrum El Portillo. Daar kan je een video zien en krijg je meer uitleg over de natuur op en rond de vulkaan met een tentoonstelling. 

Santa Cruz de la Tenerife

Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife en de shoppingstad bij uitstek, ook voor de toeristen. Maar er zijn ook bezienswaardigheden. Er zijn twee belangrijke musea: Museo de Bellas Artes (Museum voor Schone Kunsten) en Museo de la Naturaleza y el Hombre. Het hart van de stad bevindt zich op het Plaza de Espana.

Icod de Los Vinos

Dit is het wijndorp van Tenerife. Er zijn verschillende gelegenheden om wijn te proeven en te kopen. Hier staat ook een 'drakenbloedboom', de mooiste van het eiland. Vooral aan te raden als halteplaats bij een rondrit op het eiland, of bij je route naar of van Puerto de la Cruz.

Piramides van Güímar

Bij het aan de oostkust gelegen plaatsje Güímar vind je nog een bezienswaardigheid: de Piramides van Güímar. Een zestal piramides die bestaan uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar gestapeld zijn. Opvallend is dat de stenen niet uit de directe omgeving komen, maar dat het uit lavagesteente van elders op het eiland Tenerife bestaat. Tot heden is nog steeds niet met honderd procent zekerheid bepaald wanneer en door wie de piramides gebouwd zijn.

Reviews en beoordelingen Bezienswaardigheden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Tenerife? Plaats je beoordeling

Hilde De Sutter19 juni 2019

Deze reisgids geeft snelle praktische informatie over het hele eiland en houdt rekening met de verschillende voorkeuren van de vakantiegangers. Voor elk wat wils. Super handig.

Fam. Oost7 maart 2018

Duidelijke, handige gids. Heeft ons doen besluiten om wel naar Tenerife te gaan

Hilde Beersemans28 september 2017

Heel nuttige reisgids!!

Rogier Tormans29 november 2016

Reisgids Tenerife is een ideale gids voor het voorbereiden van onze trip. We gaan er gebruik van maken als we volgend jaar tenerife gaan bezoeken.

De Borger Dirk5 juli 2016

Bijzonder interessante reisgids met heel wat interessante wandelingen en uitstappen. Ik ga hem zeker kunnen gebruiken wanneer we tijdens de herfstvakantie naar Tenerife op reis gaan.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info