Een strandvakantie op Tenerife, het mekka voor de strandtoerist

Tenerife, welke kust kiezen voor je strandvakantie?

Op het Canarische eiland Tenerife liggen de kustplaatsjes dik bezaaid. Logisch uiteraard met de Atlantische Oceaan rondom. Misschien stel je je wel de vraag: ‘welke kust kies ik om te kunnen genieten van een heerlijke strandvakantie op Tenerife?’. We helpen je op weg. Klik op een van de onderstaande kuststroken en je bent een stuk wijzer.

Voor een typische strandvakantie op Tenerife moet je in het zuiden van het eiland zijn. 
  • Boek een strandvakantie naar zonnig Tenerife
  • Kies uit drukke en rustige badplaatsen
  • Ga voor een mix van lavastrand en shopping 
  • Duik in het nachtleven 
  • Ontdek de kenmerken en activiteiten per strand
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Stranden op Tenerife

Het aanbod is divers. Je hebt er brede stranden, fantastische witte stranden maar ook zwarte met vulkanisch zand en kiezelstranden. En, je vindt er zelfs een plaats met zand overgebracht uit de Sahara. Op de ene plaats is het zoeken om je handdoek te kunnen leggen, andere goed verscholen kleine baaien vind je na wat speurwerk. Er is een ideale plek om te windsurfen, te duiken, te snorkelen. En er zijn een aantal nudistenstranden. Eén constante overal: de zon schijnt er zo goed als het ganse jaar. 

Een paar minder bekende kustplaatsen op Tenerife

Garachico (noordwesten)
Hier zijn het vooral de kleine natuurlijk gevormde ‘bassins’, ‘piscinas naturales’ kleine meertjes als het ware, die de aantrekkingskracht bieden van deze kustplaats.

Punta de Teno (westen)
Ongetwijfeld, het ‘wildste’ kustplekje op Tenerife. Het ligt helemaal in het uiterste westelijke punt. Eenmaal je een ‘rustig’ plaatsje gevonden hebt, kan je genieten van een fantastisch mooi plaatje en uiteraard kan je minutenlang turen naar de andere Canarische eilanden La Gomera en Palma vanaf een vuurtoren. Vanaf deze plek kan je aanzetten voor een heerlijk avontuurlijke wandeling in het Teno massief. 

El Medano (zuiden)
Hét surfparadijs van Tenerife en ook het langste zandstrand (ca. twee kilometer). Hier waait het áltijd en soms vrij hevig, 6 beaufort is geen uitzondering. De passatwinden zorgen hier voor. Surfscholen, verhuurcentra, … je vindt ze hier in overvloed uiteraard. Vlakbij kan je lekker vrij ‘uitwaaien’ op het nudistenstrand van Playa de Tejita. 

Bajamar en Punta del Hidalgo (noordoost)
Wat rustiger oorden langs de noordkust. Toeristen zoeken en vinden er de rust in natuurlijke waterbassins i.p.v. de woestheid en drukte van in het échte oceaanwater.

De mooiste zandstranden

Schoonheid is subjectief, maar er zijn toch een paar stranden die in positieve zin opvallen. Het mooiste strand van Tenerife is zonder enige twijfel Playa de las Teresitas bij het dorpje San Adrés. Een palmenstrand van een kilometer lang, tientallen meters breed en met prachtige bergen die er direct achter opduiken. Dit strand wordt vooral door lokale mensen bezocht.

Surfstranden

 Tenerife is niet direct de eerste bestemming waar je als surfer aan zou denken. Fuerteventura is bijvoorbeeld veel meer in trek bij watersporters. Toch zijn er ook op Tenerife zeker plekken waar je als surfer prima uit de voeten kunt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Playa Martíanez in het oosten van Puerto de la Cruz en de stranden bij El Médano. Ook in het uiterste oosten van Playa de las Americas wordt redelijk wat gesurft.

Reviews en beoordelingen Strandvakanties

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tenerife, welk strand kies voor je vakantie?? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info