Tenerife: stranden zuidkust

Dompel je onder in het funtoerisme op de zuidkust van Tenerife

Wie graag het strandtoerisme opzoekt met de gekende ingrediënten van veel zonnebaders, fun in en naast het water, grote hotelblokken, het wilde uitgaansleven, enz dan moet je naar de overbekende badplaatsen Playa de las Americas en Los Cristianos. Massatoerisme gegarandeerd. Maar dus zeker actief en passief plezier. Zoek je het aan de overkant, ga dan mee op een boottocht naar een ander eiland La Gomera of ga walvissen spotten nabij Masca. Nog een beetje ongerepte kust vind je vooral aan Costa Adege, ten noorden van Playa de las Americas. Lees meer

Ultiem strandplezier beleef je op stranden van Playa de las Americas en Los Cristianos.
  • Zoek je naar populaire stranden op Tenerife ?
  • Veel strandvertier in Playa de las Americas
  • Ontvlucht de drukte met de boot vanuit Los Cristianos
  • Duikcursus neem je best in Playa Paraiso
  • Geniet van luxe in Playa del Duque en La Caleta
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Playa de las Americas

Als je je strandvakantie op Tenerife wil doorbrengen in een heel populaire badplaats, dan moet je zeker naar Playa de las Americas. Voordeel, veel kansen om nieuwe sociale contacten te leggen. De honderden hotels en het massatoerisme met al zijn minder aangename neveneffecten moet je er dan wel bijnemen.

Actief plezier vind je er op de glijbanaan, parasailing, jetski en je kan ook naar het Octopus Aquapark. Het uitgaansleven is er bekend én berucht. Een flamencovoorstelling bijwonen kan dagelijks.

Los Cristianos 

Los Cristianos vormt eigenlijk één geheel met Playa de las Americas. Je kan je het moeilijk voorstellen dat dit ooit alleen maar een dorre woestijn was met achtergelaten vulkanisch gesteente. Vanuit Los Cristianos vertrekken de ferries naar La Gomera. Met kleinere boten vaar je uit om dolfijnen en walvissen te spotten of kan je mee voor een excursie naar de kust bij Masca. Wat je veel ziet in deze plek is mannen en vrouwen in duikpak. Het is door de aanwezigheid van koraalbanken en diepe kloven uiterst geschikt terrein om te duiken.

Playa Paraiso

Klein maar mooi zandstrand ten noorden van de druk bevolkte Playa de las Americas en Los Cristianos. Wil je een beginnerscursus volgen voor het duiken, dan is Playa Paraiso de aangewezen plaats.

Costa Adege

Ten noorden van Playa de las Americas ligt Costa Adege. De stranden bieden er nog eerder een onaangetast uitzicht. De logies zijn hier net iets chiquer en geven de hotelgasten wat meer privé-groen. Vooral de Playa del Duque en La Caleta doen aardig hun best om de toerist wat meer luxe aan te bieden dan in de andere kustplaatsen. Mocht je geïnteresseerd zijn in Liz Taylor, haar villaatje op een rots gelegen vind je in Playa Fañabe, Een naaktstrand vind je in Playa de Diego Hernández.

Reviews en beoordelingen Zuidkust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dompel je onder in het funtoerisme op de zuidkust van Tenerife? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info