Reims: een stad met prachtige musea

Reims biedt een interessant aanbod aan musea over kunst en geschiedenis.

Het voornaamste museum in Reims is Palais du Tau. Dit museum maakt onderdeel uit van de Kathedraal en is ondergebracht in het voormalig aartsbisschoppelijk paleis dat dateert uit de 16e eeuw. Je kunt er onder andere de talisman van Karel de Grote bewonderen en de kelk die gebruikt werd bij de zalving van de koningen. Bovendien zijn er nog heel veel andere kerkschatten en beelden tijdens je citytrip Reims te zien. Je kunt hierover alles lezen in onze gratis reisgids. Lees meer

Breng een bezoek aan een van de prachtige musea van Reims.
 • Hostellerie du Mont Aimé***(*) inclusief 2x diner en extra's

  Champagne 3 of 4 dagen gastronomisch

  Hostellerie du Mont Aimé ***(*) ligt tussen de champagnevelden van de Côte des Blancs. Talrijke champagnekelders in de onmiddellijke omgeving. Inclusief 1x 4-gangendiner, 1x gastronomisch 5-gangendiner, bezoek champagnekelder, 1 fl. champagne.

  va.€ 275 - Boek nu
 • Ontdek de rijkdom van de musea in Reims
 • Ga kijken naar kerkschatten in Palais du Tau
 • Bezoek het Musée des Beaux-Arts
 • Ontdek het Reims uit de prehistorie tot de renaissance
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje.

Het museum staat onder beheer van ‘Monuments Nationaux’. Voor meer informatie kun je een bezoekje brengen aan de website van het museum: http://palais-tau.monuments-nationaux.fr

Musée des Beaux-Arts

Musée des Beaux-Arts of Museum voor Schone Kunsten is ondergebracht in de voormalige gebouwen van de Abdij van St.-Denis. In het museum kun je voornamelijk schilderijen vinden uit de 15e tot 20e eeuw, chronologisch opgesteld. Er hangen prachtige schilderijen tussen en een bezoekje aan het museum is dan ook de moeite waard. Het gebouw zelf is wel toe aan een grondige renovatiebeurt.

Kijk voor meer info op www.reims.fr

Musée Saint-Remi

Dit museum bevindt zich in een van de de voormalige abdijgebouwen. Je kunt hier alle kunstwerken vinden die in verband staan met Reims, van de prehistorie tot de renaissance. Het is dus niet een museum dat uitsluitend kerkschatten heeft. Bovendien is de abdij erg mooi om te zien, waar mogelijk zijn de vroegere zalen van de abdij zo goed mogelijk gerestaureerd, zoals de majestueuze hal.

Champagne

Al wandelend door Reims zie je voortdurend bordjes die je uitnodigen voor een bezoek aan een champagnehuis. Er zijn duizenden kleine champagneboeren en tientallen grote huizen. In Reims behoren Piper-Heidsieck, Taittinger, Veuve Clicquot, Mumm, Pommery en nog vele andere tot de bekende namen. 

Reviews en beoordelingen Musea in Reims

Heb je zelf tips of opmerkingen over Reims: een stad met prachtige musea? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info