Noord-Spanje: Costa de Cantabria

Bezichtig Comillas, San Vincente de la Barquere en Cueva de El Castillo

Costa de Cantabria is een prachtig gebied aan de kust dat je kunt bezoeken tijdens een vakantie in Noord-Spanje. Je vindt hier veel mooie badplaatsen, zoals San Vincente de la Barquera en Comillas. Ook kan je hier prachtige grotten bezichtigen. Hiervoor reis je naar Cueva de El Castillo of de grotten van Altamira. Lees meer

Geniet van de prachtige uitzichten langs de Costa de Cantabria.
 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11 daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Verken de grillige kust van Cantabrië. Maak kennis met Bilbao, Santander, Vitoria-Gasteiz. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (10x24u) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 669 - Boek nu
 • Verken de prachtige Costa de Cantabria
 • Bezoek San Vincente de la Barquera
 • Geniet aan het strand in Comillas
 • Verken de bijzondere Cueva de El Castillo
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezichtig San Vicente de la Barquera

San Vincente de la Barquera is een populair toeristenstadje met een leuk haventje, terrasjes en alle ingrediënten van een lokale badplaats, echter zonder noemenswaardig strand. Veel toeristen komen hier tijdens een vakantie in Noord-Spanje. Als je naar dit stadje aan de Costa de Cantabria rijdt, komende van Unquera, heb je vanop de brug een zeer mooi uitzicht over de baai. Van hieruit kan je ook wandelingen maken langs de kustlijn. Parkeren is mogelijk bij het binnenrijden van het stadje.

Geniet in Comillas

Comillas is eveneens prachtig gelegen aan de Costa de Cantabria in Noord-Spanje, maar heeft wel een zandstrand. Volg Playa de Comillas om te parkeren. Vanaf het strand is het mogelijk om naar het stadscentrum te wandelen. Vooral de Plaza Mayor, het centrale plein, is een bezoek waard. Vanaf de rand van Comillas kun je naar het Palacio de Sobrellano wandelen. Het was een rijke burger van Comillas die opdracht gaf om dit paleis te bouwen. De mooiste bezienswaardigheid is wellicht het paviljoen gebouwd door Gaudi, El Capricho, momenteel een restaurant. Dit paviljoen bevindt zich in het park.

Bezoek Santillana del Mar

Nog zo'n plaatsje langs de Costa de Cantabria dat je niet mag missen. Santillana del Mar is een authentiek stadje waar de tijd stil staat. Smalle straatjes, oude huizen en kasseien brengen je  in de sfeer. Dit plaatsje was een bedevaartplaats voor de Heilige Juliana. Wat je zeker gezien moet hebben is de kerk (16e-eeuws retabel) en de kloostergang. Er zijn maar twee lange straten naar de kerk, dus ze is niet te missen.

Ontdek de grotten van Altamira

Net zoals in Lascaux zijn de originele grotten gesloten om beschadiging te voorkomen. De rotsschilderingen zijn immers zeer gevoelig. De oudste schilderingen zijn niet minder dan 20.000 jaar oud. Je kan dit alles beleven in een nagebouwde grot (neocueva) met kopijen van de schilderingen. Er is eveneens een museum aan verbonden dat informatie geeft over de oorsprong.

Het adres is Avda. Marcelino Sanz de Sautuola, 39330 Santillana del Mar.

Meer informatie op: http://museodealtamira.mcu.es.

Cueva de El Castillo

Tijdens je rit langs de Costa de Cantabria in Noord-Spanje van Comillas naar Altamira zal je merken dat dit stukje van Cantabrië bezaaid ligt met kleine grotten. Op zo'n 20 kilometer ten zuiden van Santillana del Mar ligt het plaatsje Puente Viesgo. Daar ligt de Cueva de El Castillo waar ook rotsschilderingen te zien zijn. Tijdens de rondleiding zie je twee van de vier kamers. De rondleiding duurt in toaal ongeveer 45 minuten.

Raadpleeg zeker hun website van te voren, want het aantal bezoekers is beperkt. Reserveer minstens één dag op voorhand in het hoogseizoen. De toegang tot de grotten bevindt zich op ongeveer anderhalve kilometer van het centrum van Puente Viesgo (gps: Acceso a las Cuevas de Puente Viesgo).

Reviews en beoordelingen Costa de Cantabria

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: Costa de Cantabria? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info