Noord-Spanje: Picos de Europa

Ontdek mooie dorpen als Potes en Fuente Dé of volg de rest van de route

Heerlijk genieten van de pracht van de natuur en de mooie dorpjes rond Picos de Europa. Je kunt hier een eendaagse rondreis maken vanaf Potes tot Cangas de Onis tijdens een vakantie in Noord-Spanje. En vanuit Potes kan je ook nog naar Fuente Dé, de beste plek om Picos de Europa te verkennen. Lees meer

Laat je verbazen door de prachtige natuur van Picos de Europa.
 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11-daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (all-in verzekering) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 1045 - Boek nu
 • Geniet van Picos de Europa
 • Bezoek het bergdorpje Potes
 • Ontdek het mooie Fuente Dé
 • Verken de veelzijdige route
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek het dorpje Potes

Potes is een mooi bergdorpje met een microklimaat dankzij de ligging tussen de bergen in Picos de Europa. Tijdens een vakantie in Noord-Spanje is een bezoek aan dit plaatsje zeker de moeite waard. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Torre del Infantado die nu verbouwd is tot stadhuis. Die toren dateert uit de 14e eeuw, het stadje zelf is echter nog 500 jaar ouder. 

Bezoek het mooie Fuente Dé

Eén van de mooiste plekjes op de Picos de Europa is Fuente Dé, zo'n 25 kilometer van Potes. Over de weg rijd je tot op een hoogte van 1000 meter om vervolgens de kabellift te nemen tot op 1800 meter. Het zal je meteen duidelijk zijn waarom ze dit 'Picos' noemen. Het zijn heel steile, puntige rotsen. Vanaf het kabelstation kun je naar de steile rotswanden wandelen.

Meer informatie over de regio en kabellift: www.liebanaypicosdeeuropa.com

Volg de veelzijdige route

Net geen 15 kilometer van Potes ligt Santa Maria de Lebena met een prachtige 10e eeuwse kerk, wellicht de oudste uit de regio Picos de Europa. Rijd verder door naar Desfiladero de la Hermida waar het dorpje La Hermida ligt, in een nauwe kloof. Neem van daaruit de weg naar Panes, dan ben je volledig door de kloof heen gereden. In Panes volg je dan de richting van Cangas de Onis en Las Arenas de Cabrales.

Daarna zal je een keuze moeten maken hoe je wilt verdergaan. Je kan Bulnes via de kabelbaan bezoeken, maar je kan ook doorrijden tot Cangas de Onis en Covadonga.

Voor het bergdorpje Bulnes in Picos de Europa moet je op de weg naar Cangas de Onis in Las Arenas de Cabrales afslaan richting Puente Poncebos. Daar kan je dan de kabelbaan (finucilair) nemen naar Bulnes. Je kan ook te voet gaan vanaf Poncebos, ongeveer 5 kilometer. Het is een van de weinige dorpjes die je niet kan bereiken met de auto. Je kan vanuit het dorp prachtige wandelingen maken. Wie echter nog wat meer met de auto wil rijden kan vanaf Poncebos verder rijden naar andere bergdorpjes.

Als je doorrijdt tot in Cangas de Onis, dan wacht je daar een zeer mooie romaanse brug. Van daaruit kun je terugrijden naar Las Arenas de Cabrales, maar na ongeveer vier kilometer moet je afslaan naar Covadonga. De ligging hoog tussen de bergen nodigt uit tot wandelingen. De meeste bezoekers wandelen van hieruit naar het uitgestrekte meer. Covadonga in Picos de Europa is ook een bedevaartsoord. De afmetingen van de basiliek staan totaal niet in verhouding tot het aantal inwoners, dat is wel duidelijk. Er is een museum met kerkschatten en je kan ook naar de Santa Cueva (Heilige Grot) afdalen. In die grot zou Don Pelayo in de 8e eeuw gebeden hebben tot de Heilige Maagd om de Moren te verslaan en het lukte hem nog ook. Een beeld van Pelayo staat voor de basiliek.

Reviews en beoordelingen Picos de Europa

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: Picos de Europa? Plaats je beoordeling

janna de vooght21 juli 2020

prachtige streek, goede tips, prima gids...een uitstekende basis voor een fantastische wandelreis in de Picos.

Nancy 3 februari 2020

De gids was een mooie basis om onze rondreis door Noord-Spanje te plannen. Interessante tips! Bedankt!

simons anita2 juli 2019

zeer nuttige reisgids met goeie tips, interessante bezienswaardigheden en ideaal om je vakantie in deze regio te plannen: al wandelend, rijdend of fietsend.

Veerle.vanmaercke17 maart 2019

Zeer handige tips, we zullen er goed gebruik van kunnen maken.

jos.van.hamme25 oktober 2017

toppie!!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info