Noord-Spanje: Oviedo

Bezoek de prachtige kathedraal en het gezellige plein Plaza del Fontan

Oviedo is een stad met net geen 200.000 inwoners en is de hoofdstad van Asturië. Bezoekers komen tijdens een vakantie in Noord-Spanje vooral naar Oviedo voor de kathedraal, voluit de Santa Iglesia Basílica Catedral de San Salvador. De voorgevel van de kathedraal is erg interessant, aangezien de bouw werd stil gelegd door een gebrek aan geld. Lees meer

Mooie pleinen, prachtige gebouwen en gezellige terrasjes kenmerken de stad Oviedo.
 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11-daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (all-in verzekering) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 1045 - Boek nu
 • Bezoek het prachtige Oviedo
 • Bezichtig de indrukwekkende kathedraal
 • Verken het plein
 • Wandel naar Plaza del Fontan
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezichtig de prachtige kathedraal

De bouw van de Santa Iglesia Basílica Catedral de San Salvador in Oviedo werd gestart in de 14e eeuw en werd gestopt eind 16e eeuw toen het geld op was.

De toren van de kathedraal is wel een reconstructie, want die werd in de 20e eeuw opgeblazen tijdens de Burgeroorlog. Het interieur van de kathedraal zal je ook verbazen. Zoals elk gotisch bouwwerk oogt ze zeer groot en open. Wat je zeker gezien moet hebben is het 16e-eeuwse retabel van Gerard van Brussel op het hoofdaltaar. Bezoek ook zeker het gerestaureerde Capilla del Rey Casto. De grote schat echter bevindt zich in de Camara Santa. Dat is de schatkamer van de kathedraal. Ze is zo belangrijk dat ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Verken het plein

Dat het plein voor de kathedraal het hart is van de stad Oviedo zal je wel duidelijk zijn. De kathedraal wordt het meest gefotografeerd vanaf het beeld van een dame. Dat is de regentes van de kathedraal. Er staan ook nog andere beelden in de oude stad. Vanaf dit plein zie je nog een paar mooie gebouwen, maar die helaas niet toegankelijk zijn. Op de kaart zie je hoe de achterzijde van de kathedraal te bereiken is, voor wie tijdens de vakantie in Noord-Spanje naar het Archeologisch Museum wil. Vanop het plein voor de kathedraal staan er wegwijzers naar de toeristische dienst. Rechts van de kathedraal ligt de Calla Santa Ana, daar moet je zijn voor het Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes de Asturias).

Wandel door de mooie stad

Wandel vervolgens in de richting van het gemeentehuis, via de Calle de Cimadevilla. Dit is een mooi gebouw waar je langs komt op weg naar de Fontan-wijk. Er staan hier heel wat prachtige huizen. In de Calle de Cimadevilla vind je ook heel wat tapas-bars en restaurantjes. Op het plein Plaza del Fontan vind je een mooi paleis uit de 18e eeuw. Het plein is een marktplein en bij mooi weer is er 's avonds veel animatie rond de terrasjes. Wil je gaan shoppen? Dan moet je in de autovrije straten ten noordwesten van de oude stad zijn. 

Dankzij de grote veelzijdigheid die Oviedo te bieden heeft kan iedereen zich hier vermaken tijdens een vakantie Noord-Spanje.

Reviews en beoordelingen Oviedo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: Oviedo? Plaats je beoordeling

Karin17 maart 2019

Goed beschreven wandelingen langs de highlights en verborgen pareltjes. Wetenswaardigheden staan ook in de tekst vermeld. Ideale reisgids om deze streek te verkennen. Fijn, dat de plattegrond van elke wandeling is bijgevoegd.

Wilhelmina van de Graaf29 september 2017

Wij hebben veel plezier gehad van de tips en zijn op plekken geweest die wij anders niet gezien hadden. Vooral de kathedraal is prachtig en de wandeling zeer de moeite waard. Een aanrader!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info