Noord-Spanje: Monte Gorbea

Ontdek een 17 meter hoog kruis bovenop de top en geniet van het uitzicht

De Monte Gorbea is met een hoogte van 1481 meter de hoogste top in het Natuurpark van Gorbea. Er zijn nog twee andere belangrijke bergpieken naast de Gorbea, maar de Monte Gorbea zal je herkennen aan het bijzondere kruis op de top. Dit kruis is 17 meter hoog, maar het vorige kruis was wel 33 meter. Lees meer

Ontdek de prachtige natuur in het natuurpark van Gorbea. 
 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11 daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Verken de grillige kust van Cantabrië. Maak kennis met Bilbao, Santander, Vitoria-Gasteiz. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (10x24u) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 669 - Boek nu
 • Ontdek Monte Gorbea
 • Verken het Natuurpark van Gorbea
 • Bezichtig het kruis op de top
 • Geniet van een prachtig uitzicht
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezichtig het opvallende kruis op de top

Het kruis op de top van Monte Gorbea in Noord-Spanje is een belangrijk symbool voor de Basken. Het eerste kruis werd geplaatst na de oproep van Paus Leo XIII in 1899. Hij wou dat er op alle hoogste bergtoppen van een land kruizen werden geplaatst. De Baskische katholieken investeerden hierin veel geld en waren er fier op, omdat zij als gemeenschap die oproep hebben opgevolgd. Sinds 50 jaar staat er ook een bronzen beeld van de Heilige Maagd van Begona die naar het Baskenland kijkt.

Beklim de Monte Gorbea

Als je naar de top wilt klimmen tijdens je vakantie in Noord-Spanje is het goed om weten dat er een bergklimaat heerst. De temperatuur kan dus aardig zakken in vergelijking met de vallei. Uiteraard zijn wandelschoenen aan te bevelen. De gemakkelijkste manier en kortste weg om naar de top van de Monte Gorbea in Noord-Spanje te klimmen is via Pagomakurre Bidea. Deze weg vind je door via de N240 naar Bilbao te rijden en in Areatza linksaf te slaan. In dat plaatsje staan er pijlen vanaf waar je te voet verder moet. Reken op ongeveer 2 uur lopen tot de top, geoefende wandelaars doen er zeker een half uur minder over. Wanneer je eindelijk de top bereikt hebt, kan je er genieten van een adembenemend uitzicht.

Reviews en beoordelingen Monte Gorbea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: Monte Gorbea? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info