Noord-Spanje: Urdaibai estuarium

Bezoek de stad Guernica, de Santimamiñe grotten en het bos van Oma

Het natuurgebied van Urdaibai in Noord-Spanje werd in 1984 uitgeroepen tot biosfeerreservaat door UNESCO. Het bestaat uit een moeras dat door de rivier Oca als het ware doormidden wordt gesneden. De Oca mondt dan uit in zee. Niet ver van Mundaka is een vogelobservatiepost. In de wijde omgeving kan je  het mooie stadje Guernica bezoeken. Andere bezienswaardigheden in de nabijheid van deze delta zijn de maritieme stadjes Berneo en Elantxobe. Bezoek er ook de grotten van Santimamiñe, het Bos van Oma, ... Lees meer

Wandelen in het Bos van Oma of vogels spotten in de riviermonding van Urdaibai en nog veel meer te ontdekken.
 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11-daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (all-in verzekering) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 1045 - Boek nu
 • Ga op verkenning in natuurgebied van Urdaibai
 • Bezoek het mooie stadje Guernica
 • Verkoeling zoeken in de Santimamiñe grotten
 • Wandeling langs gekleurde bomen in het bos van Oma
 • Vogels spotten in de riviermonding vanuit observatiepost
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek het mooie Guernica

Guernica is een mooie plaats aan de rand van Urdaibai. Dit is de stad die vereeuwigd is door Picasso in een schilderij over de bombardementen tijdens de Burgeroorlog. Op verzoek van de zeer rechtse dictator Franco werd de stad toen gebombardeerd door Duitse vliegtuigen. Dit is ook de stad waar in vroegere tijden de Heren van Vizcaya hun beslissingen namen in de schaduw van een grote eik, de eik van Guernica. Het is dan ook een mooie plaats om te bezichtigen tijdens een vakantie in Noord-Spanje.

Verken de prachtige omgeving van Urdaibai

In de omgeving van Urdaibai in Noord-Spanje kun je onder andere een bezoek brengen aan de de Santimamiñe grotten, bekend om hun prehistorische schilderingen. Aan de kust ligt Elantxobe aan de ene kant van de riviermonding en Bermeo aan de andere. Beide steden hebben een lange maritieme traditie. Ze streden vroeger om het eiland Izaro, niet ver van hun kustlijn. Elk jaar herdenken ze die onderlinge twist in gezamelijke feesten.

Wandel door het bos van Oma

Je mag tijdens een vakantie in Noord-Spanje niet vergeten om een wandeling te maken door het bos van Oma. Hier heeft de Baskische kunstenaar Agustín Ibarrola pittoreske vormen en figuren gemaakt in verschillende kleuren, in harmonie met deze natuurlijke ruimte. Het zijn meer dan alleen maar beschilderde bomen. Het bos van Oma ligt in het gebied van Urdaibai ten oosten van Guernica, in de buurt van de grotten van Santimamiñe. Het is enkel nog toegankelijk met gids, vooraf reserveren, meer info op hun website.

Reviews en beoordelingen Urdaibai

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: Urdaibai estuarium? Plaats je beoordeling

Myriam 23 juni 2023

Beste, Het Omabos is vernieuwd sinds ziekte bomen en enkel nog toegankelijk met een gids. Je dient vooraf afspraak te maken.

Lucia26 augustus 2018

Hele mooie gids. We gaan er pas volgend jaar naar toe en zie er door de gids erg naar uit. Dit jaar zijn we met uw Bretagne gids op pad geweest en heel veel mooi dingen gezien en gedaan. Dank daarvoor! Met vriendelijke groet, Lucia

josiane vertessen1 februari 2017

Wij zijn nog volop aan het voorbereiden. Enkele overnachtingen zijn al gereserveerd. We starten onze reis begin juni via Pamplona, Estella, binnenland in naar de Ebro, dan via Callahora, Haro, Miranda del Ebro, naar Bilbao waar we drie dagen verblijven en zeker het Gugenheim willen bezoeken. Daarna richting Urdaibai birdcenter en het bosque de Oma terug naar de Franse grens. Onderweg genieten we van de natuur, wandelen, fietsen, foto's nemen, lekker eten en vooral vogels kijken, we kijken er naar uit !!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info