Noord-Spanje: Santander

Ontdek Peninsula de la Magdalena, de boulevard en het oude stadscentrum

Santander is een haven- en universiteitstad van net geen 200.000 inwoners. Niet te missen is het schiereiland Peninsula de la Magdalena, de strandboulevard en de kathedraal in het oude stadscentrum. Ook komen veel toeristen hierheen om te shoppen tijdens een vakantie in Noord-Spanje. Lees meer

Santander geeft je de mogelijkheid om prachtige bezienswaardigheden te ontdekken.
 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11 daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Verken de grillige kust van Cantabrië. Maak kennis met Bilbao, Santander, Vitoria-Gasteiz. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (10x24u) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 669 - Boek nu
 • Bezoek het mooie Santander
 • Flaneren in de oude stadscentrum
 • Wandel over de strandboulevard
 • Bezoek een museum
 • Verken het schiereilandje Peninsula de la Magdalena
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Verken het oude stadscentrum 

Eerst verken je het oude stadscentrum van Santander, te beginnen met de kathedraal. Meteen word je al geconfronteerd met de grote brand van 1941. Die verwoestende vlammenzee na een tornado legde bijna de volledige stad plat. Bij de wederopbouw heeft men vooral aandacht besteed aan de leefbaarheid van de stad. Groene parken en pleinen, een aangename stad- en strandboulevard en een jachthaven maken het voor de inwoners aangenaam om te leven. Toch heeft men zoveel als mogelijk de charme van de oude stad proberen te bewaren.

De kathedraal ziet er niet meer uit zoals voor 1941. Het is een eenvoudig bouwwerk dat er oud uitziet. De kathedraal dateert oorspronkelijk uit de 17e eeuw. Wat je er zeker moet zien is het wijwatervat dat nog tot een moskee behoorde en de crypte. Bij opgravingen werden de resten gevonden van de twee beschermheiligen van de stad. Die resten bevinden zich nu in urnen in de kathedraal. Dit is dan ook een indrukwekkende bezienswaardigheid die zeker een bezoek waard is tijdens je vakantie Noord-Spanje.

Loop over de boulevard

Van de kathedraal ga je verder naar de grote boulevard, Calle Calvo Sotelo, de winkelstraat van Santander. Als je naar links gaat, kom je in de Calle Jesus de Monasterio met rechts van je een plein waar het stadhuis staat. Ook het stadhuis is volledig vernieuwd na de grote brand, maar het ziet er wel veel ouder uit. Wat verder op die grote boulevard ligt het Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes). Hier zie je vooral kunstwerken uit de regio Cantabrië en een paar Spaanse en internationale werken.

Wandel langs mooie bezienswaardigheden

Vervolgens kun je het plein Plaza Porticada in Santander bezoeken. Ooit was dit het belangrijkste plein van de stad. Het oogt heel bijzonder met zijn arcades. Neem daar de Calle de Herman Cortés. Je wandelt langs de markt (Mercado del Este) en komt zo op een ander plein, de Plaza de Pombo. Dit plein kenmerkt zich door majestueuze gebouwen en de kerk Santa Lucia. Wandel hierna verder door naar de Calle de Herman Cortés en bezoek het Archeologisch Museum (Museo Provincial de Prehistoria y Arquelogia). Het is een hedendaags museum dat vooral de prehistorie van Cantabrië behandelt.

Meer informatie op: www.museosdecantabria.es.

Neem hierna de boulevard in de richting van het schiereiland. Zo kom je langs de jachthaven van Santander die bij de wederopbouw doelbewust in de stad werd gebouwd. Je loopt verder via de Calle de German Gamazo. Nu kom je langs het nieuwe Festivalgebouw. Vroeger waren de voorstellingen op het Plaza Porticada, waar je eerder langs wandelde. Daarna gaat de straat over in de Calle de Luis Carrero-Blanco. Daar ligt het Maritiem Museum (Museo Maritimo del Cantabrico).

Bezoek het strand

De weg eindigt en je komt op het strand van Santander terecht. Daar kan je verder wandelen naar het schiereiland. Een zandstrook van meer dan anderhalve kilometer lang brengt je op het Peninsula de la Magdalena. De grootste attractie die je hier tegen zult komen is het Palacio de la Magdalen. Als je helemaal rond het schiereiland wandelt, kun je genieten van mooie uitzichten. Dit gehele plaatsje is in feite een groot park. Ten noorden ervan ligt er nog een ander strand, dat van de wijk El Sardinero. Dat strand is ongeveer 3 kilometer lang. Je zal wel merken aan de gebouwen dat dit wat exclusiever is dan het strand waar je eerder langs liep.

Reviews en beoordelingen Santander

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: Santander? Plaats je beoordeling

Christa Van der Linde27 juli 2019

Zeer zeker wat aan gehad om te kijken wat we allemaal willen gaan zien. Op het moment van dit schrijven zijn we nog onderweg .

Moens Guido12 september 2016

Hebben goed gebruik kunnen maken van de reisgids voor Noord-Spanje. In Santander zagen we, in de Jardines de Pereda, een beeldengroep in steen en brons, maar kunnen nergens vinden waarvoor dit is gemaakt. Kan er iemand meer uitleg geven? Dank bij voorbaat

De Wulf Walter6 oktober 2015

Zeer interessante documentatie, uitnodigend voor reis.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info