Noord-Spanje: La Rioja

Bezoek veel mooie plaatsen, zoals Haro, Briones, Elciego en Laguardia

Rioja is een zeer bekende wijnregio die zeer geschikt is voor een vakantie Noord-Spanje. Tijdens de rondrit kom je langs wijngaarden en mooie dorpjes. Het eerste plaatsje dat je kunt bezoeken is Haro. Hierna vervolg je de route naar andere plaatsen als Briones en Elciego. Ook het prachtige Laguardia komt aan bod. Lees meer

Leer meer over wijn en geniet van vele bodega's in de regio van de Rioja.

 • Noord-Spanje 11 d. fly&drive

  Noord-Spanje 11-daagse rondreis fly&drive

  Ontdek de schoonheid van Cantabrië en Baskenland. Op stap in de bergen van Picos de Europa. Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, huurwagen (all-in verzekering) en vlucht h/t Brussel - Bilbao.
  va.€ 1045 - Boek nu
 • Verken de prachtige regio Rioja
 • Bezoek het mooie Haro
 • Ontdek het plaatsje Briones
 • Geniet in het bekende Laguardia
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ontdek het mooie Haro

De eerste stop is Haro in de regio Rioja. Dit is een stadje van zo'n 10.000 inwoners met een mooie oude stadskern. Haro was vroeger zeer belangrijk voor het transport van de wijnen. Vanuit Haro vertrok er immers een trein naar Bilbao. Dit was doorslaggevend voor de start van de internationale verkoop van de Riojawijnen. Ga tijdens een bezoek aan Haro zeker naar de stationsbuurt (Barrio de la Estacion), daar vind je heel wat bodega's waar je de beste wijnen kunt proeven.  

Bezichtig het bijzondere Briones

Tijdens je vakantie in Briones moet je zeker het bijzondere wijnmuseum bezoeken. Dit is het Museo de la Cultura del Vino (Fundacion Dinastia Vivanco). Di is een erg aparte bezienswaardigheid. Je zal het al merken zodra je het moderne gebouw ziet. Je leert er alles over de wijn van de Rioja.

Meer informatie op: www.dinastiavivanco.com

Vervolg de route via Elciego

Rijd vervolgens via Elciego naar Laguardia, want in Elciego staat er een wel heel bijzonder gebouw: het hotel Marques de Riscal. Je zal opkijken van het zeer bijzondere ontwerp. Je kunt er bovendien genieten van wijn en gastronomie. Het hotel ligt niet ver van de hoofdweg.

Het adres is Calle Torrea, 1, 01340 Elciego.

Verken het bekende Laguardia

Laguardia is een van de mooiste plaatsjes van de Rioja in Noord-Spanje. Prachtige huizen in een kleine stadskern met aan elkaar klevende smalle straatjes. De belangrijkste bezienswaardigheid is de kerk Santa Maria de los Reyes. Het portaal met zijn polychrome beelden dateert uit de 12e tot de 15e eeuw en werd beschilderd in de 17e eeuw. Het is zo uitzonderlijk dat het een daguitstap waard is tijdens een vakantie in Noord-Spanje. Parkeren doe je het beste in de Paseo los Sietes aan de Puerta Paganos. De kerk met het portaal bevindt zich links als je de stad binnenstapt en de toeristische dienst bevindt zich rechts in de richting van Plaza Mayor (zie kaart in de reisgids).

Geniet van nog een bodega 

Wil je nog een uitzonderlijke bodega in Rioja bezoeken? Rijd dan nog wat verder naar de Bodega Ysios. Het is een heel bijzonder bouwwerk op een afgelegen plaats.

Het adres voor de gps: Camino de la Hoya in Laguardia.

Meer informatie op: www.ysios.com

Reviews en beoordelingen Rioja

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Spanje: La Rioja? Plaats je beoordeling

carine collier4 april 2022

vind de reisgids een super goede leidraad voor een roadtrip

geysen25 september 2016

uitstekende informatieve brochure

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info