Vakantie Arezzo: genieten van de schoonheid van kunst

Waardevolle kerken, kunstmusea, paleizen met prachtige architectuur, Michelangelo

Beleef een droomvakantie in Arezzo. Deze oude Italiaanse stad, die stamt uit de tijd van de Etrusken, herbergt een schat aan bezienswaardigheden. In alle kerken vind je prachtige schilderijen en fresco's van grote historische waarde. Sfeervol groot plein met gebouwen in diverse bouwstijl: romaans, gotisch, renaissance, barok. Hier gaat ook elke eerste zondag van de maand een grote antiekmarkt door, men zegt dé grootste van Italië. Arezzo mag dan al wat minder bekend zijn, het is beslist de moeite om de stad te gaan verkennen. Lees meer

Wandel in Arezzo mee van basiliek naar parochiekerk en dan naar de Dom en ontdek intussen genietbare plekjes.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 269 - Boek nu
 • Bewonder de fresco's en schilderijen in de kerken
 • Slenter over grootste antiekmarkt van Italië
 • Bezoek het kunstmuseum in Arezzo
 • Ga naar het geboortehuis van Michelangelo
 • Maak kennis met leuke dorpjes in de provincie 
 • Proef de kastanjes tijdens de wijnfeesten
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(inclusief stadswandeling in Arezzo)

Bezienswaardigheden

Arezzo bezit heel wat interessante bezienswaardigheden. Er is het centrale plein Piazza Grande met prachtige gebouwen en de Santa Maria della Pieva kerk. Al van ver herkenbaar door de 'gaten' in de muur. Elke eerste zondag van de maand is dit plein het toneel van de grootste antiekmarkt van Italië. Loop door de loggia van Vasari, bezoek het Palazzo della Fraternità en geniet daarna van een terrasje.  

Godshuizen met waardevolle schilderkunst

Een andere kerk die eveneens de moeite loont is de basiliek San Franceso uit de 14de eeuw, vooral bekend door haar middeleeuwse fresco's van Peiro della Francesca. Rond het koor is de legende van het Heilige Kruis afgebeeld, in tien taferelen geschilderd. De Duomo ligt boven op een heuvel. In de kathedraal vind je werk van Piero della Francesca en prachtige glas-in-loodramen van Guillaume de Pierre de Marcillat.   

Musea

Arezzo telt een aantal musea waarvan het Museo Statale d'Arte Medievale e Moderne" het belangrijkste is. Het is een museum met zowel beelden als schilderijen van Italiaanse kunstenaars van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Bij onze verkenning kon je er nog gratis binnen.  

Michelangelo, zijn roots

Op een helling boven de Tiber ligt Caprese Michelangelo waar je het geboortehuis van de beroemde Italiaanse kunstenaar kan bezoeken. Het is een uurtje rijden vanuit Arezzo. Hier kun je kopijen van zijn meesterwerken bewonderen. Binnen de muren van dit stadje vind je ook nog de kapel waar Michelangelo gedoopt werd en het stadhuis waar zijn vader zetelde.

Kastanjes proeven in de regio

Een specialiteit van de streek zijn de kastanjes. Proef ze tijdens je vakantie Arezzo onder meer tijdens de wijnfeesten in oktober. Op afgelegen plaatsen vind je wel eens een oud klooster of een verweerde burcht, zoals in Camaldoli of in Pratovecchio, Chitignano, Poppi en Stia. Of wandel door dorpjes als Loro Ciufenna en Cennina, en proef de middeleeuwse sfeer die er altijd is gebleven.

Reviews en beoordelingen Arezzo

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Arezzo bezit schitterende fresco's en schilderijen ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info