Vakantie San Gimignano, Pienza, Montepulciano en Chiusi

Bijzonder groot en gevarieerd aanbod

San Gimignano is een van de mooiste plaatsjes van de provincie Siena. De stad met de vele torens zal je onmiddellijk opvallen in het landschap. Van de oorspronkelijke 72 torens zijn er maar 14 overgebleven, maar desondanks domineren ze het landschap van San Gimignano. Pienza is een stadje met een bijzonder karakter en toch lijkt het er allemaal zo harmonisch in elkaar vloeien.En van Montepulciano heeft de wijnliefhebber zeker al gehoord of misschien al de Vino Nobile geproefd.  Lees meer

Alles lijkt in Pienza in harmonie: charmante straatjes, gebouwen, mooie pleintjes en fonteinen.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 269 - Boek nu
 • Maak onze stadswandeling in San Gimignano 
 • Lees en leer over Santa Fina
 • Beklim de Torre Grossa
 • Ervaar de harmonie in het bijzondere Pienza
 • Proef de 'pauselijke' wijn in Montepulciano
 • Maak een ondergrondse wandeling in Chiusi
 • Ontdek 'maanlandschap' van Crete Senesi
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Iedereen wil San Gimignano zien

Een wandeling in San Gimignano brengt je naar tal van interessante bezienswaardigheden. Het "Piazza della Cisterna" behoort daar zeker toe net als het Piazza del Duomo. Hier staan prachtige gebouwen, Palazzi zoals dat heet in het Italiaans. De wanden van de basiliek Santa Maria Assunta staan vol geschilderd met fresco's. Een adembenemend schouwspel. Je maakt er ook kennis met de Santa Fina. Wil je uit de vele kerken er nog een kiezen met een schitterend interieur, dan bevelen we de Sant'Agostino aan. Tot achter het hoogkoor kan je daar naar de fresco's gaan zien. Als je door het autovrije San Gimignano wandelt, kom je ongetwijfeld de vrijwel intacte stadswal tegen.

Beklim de toren

Wil je San Gimignano vanuit één van de torens aanschouwen? Dan is de meest aangewezen plaats het "Palazzo del Popolo", ook gekend als Palazzo Communale. Via dit gebouw kun je de top van de 54 m hoge “Torre Grossa” bereiken, de enige toren die te beklimmen is. In dit paleis is het "Museo Civico" ondergebracht, het belangrijkste museum van San Gimignano, met schilderijen van kunstenaars uit Siena, Firenze en Umbrië (12e tot 15e eeuw). 

Eigen karakter in Pienza

Pienza heeft een heel eigen karakter: de talrijke gebouwen uit de renaissance hebben er wel iets van een poppenhuis. Alles lijkt er bovendien zo harmonisch: het stratenpatroon, de gebouwen, de mooie pleintjes en schitterende fonteinen. 

Montepulciano

Nog zo’n fraai stadje is het wat verder hoog op een heuvel gelegen Montepulciano, onder andere bekend door de “Vino Nobile”. Deze wijn dankt haar naam aan de sommelier van paus Paulus III die verklaarde dat het “een hoogst volmaakte wijn was, geschikt om te drinken door edelen”.

Vandaag drink je deze wijn onder meer bij “bruschetta” (geroosterd knoflookbrood gedompeld in olijfolie). Zeker te bezoeken in Montepulciano is de kerk van "San Bagio", gelegen buiten de stadsmuren op het einde van een dreef met cipressen.

Geschiedenis van de Etrusken

Wie ook maar enige belangstelling heeft voor de Etrusken en hun geschiedenis moet zeker naar Chiusi gaan. Een gedeelte van het Etruskische verleden van de stad kan ondergronds bezocht worden. Via het “Museo della Cattedrale” kan je een tocht maken door een labyrint van ondergrondse gangen en langsheen eeuwenoude kanalen voor wateraanvoer.

Graftombes

Ten noorden van het stadje zijn enkele Etruskische graftomben (Tomba delle Pelligrina) te bezoeken (na reservatie in het "Museo Archeologico"). Eveneens ondergronds zijn de “catacomben van Santa Mustiola”, waar de eerste christenen begraven werden. Het “Museo Nazionale Etrusco” wordt beschouwd als het mooiste van Italië rond dit thema. Er is veel aandacht voor grafrecipiënten en grafsierkunst. In deze streek kun je nog meer Etruskische musea en vondsten aantreffen in Chianciano en Sarteano.

Maanlandschap van Crete Senesi

Totaal in tegenstelling met het klassieke Toscaanse landschap is een gebied ten zuiden van Siena, dat de naam “Le Crete” draagt. Het ziet er wat uit als een maanlandschap met kale heuvels, kraterachtige bodemverschuivingen, onvruchtbare kloven en valleien zonder bomen. Hier en daar duiken wat schapen op. Maar eenmaal je er staat, kijk je je ogen uit. 

Reviews en beoordelingen San Gimignano

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie San Gimignano, Pienza, Montepulciano en Chiusi ? Plaats je beoordeling

Hendrik Jennart13 juni 2016

We hebben onze reis achter de rug. Het was prachtig. We hebben jullie reisgids volledig gevolgd met een prachtig resultaat. Dank u.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info