Autoroute Crete Senesi tot Asciano

Met bezoek aan de abdij Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

De Crete Senesi is een qua uitzicht heel gevarieerde regio in Zuid-Toscane. Je treft er zowat de meest inspirerende uitzichten waar je fantastische foto’s kan nemen. Zo ver je kan kijken vind je er uitgezaaid op glooiende gronden een bizarre mix van natuur. Tijdens het seizoen wuivende gele korenvelden, maar even verder liggen ‘witte’ akkers die meer weg hebben van een maanlandschap zoals je dat wel kent van de Mont Ventoux, de reus van de Provence. Temidden van groene zones zie je plots grijze rotsformaties opduiken die daar niet passen in dat landschap. Dit wordt balze genoemd in die streek, een mengeling van steenzouten, gips en klei, ontstaan miljoenen jaren geleden.  Lees meer

Je gelooft je eigen ogen niet. Zoveel schoonheid en variatie van natuur in de Crete Senesi.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 269 - Boek nu
 • Ga op ontdekking in de Crete Senesi
 • Sta verwonderd over zoveel natuurlijke schoonheid
 • Gele korenvelden naast 'witte' akkers
 • Ontdek de grillige balze rotsformaties
 • Geniet van de stilte en charme van de streek
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Grillige beboste hellingen met de meest ondenkbare vormen kom je er ook tegen. Slechts op zeldzame plekken staan alleenstaande huizen, boerderijen, schuilhuisjes en wat bomen, vaak de typische cipressen. Dát is dus de Crete Senesi.
Asciano, Abbazia di Sant’Antimo, Buonconvento, Monteroni d’Arbia, Montalcino, San Giovanni d’Asso, … het zijn heerlijk klinkende namen van dorpjes in het wonderlijke landschap van de Crete Senesi.

Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, abdij met mooiste Toscaanse frescocycli

Wij pikken er niet zomaar lukraak één locatie uit. Dicht bij Asciano (zowat 10 km) ligt temidden een groene plek de abdij Abbazia di Monte Oliveto Maggiore. Een fantastisch oord om te ontdekken.
De abdij van Monte Oliveto Maggiore werd tijdens de beginjaren van de 14de eeuw door drie vrienden uit Siena gesticht. Het is een complex van eenvoudige bakstenen gebouwen zonder franjes. Zij besloten zich uit het gewone leven terug te trekken en te gaan leven volgens de regels van de heilige Benedictus. Hiertoe lieten ze een klooster oprichten, Monte Oliveto, letterlijk vertaald olijfberg. De orde werd aanvaard door de paus. Aan de naam werd het aanhangsel Maggiore toegevoegd.

Waarom zou je nu die abdij gaan bezoeken? Wil je één van de mooiste frescocycli van Toscane bewonderen, dan ben je dáár aan het juiste adres. De fresco’s werden geschilderd door Luca Signorelli en Sodoma. Eerstgenoemde begon er aan in 1497, Sodoma werkte de reeks fresco’s af in 1508. Zij brengen het leven van Benedictus prachtig in beeld in maar liefst 36 scènes. Kijk al eens op de website www.monte-oliveto.com.

Reviews en beoordelingen Crete Senesi

Heb je zelf tips of opmerkingen over Crete Senesi: fantastische landschappen vol variatie ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info