Vakantie Lucca en Collodi: cultuurschatten, historische tuin en Pinocchio

Maak kennis met de geboortestad van Puccini, die van Pinocchio en een rijkdom aan cultuur

Een bezoek aan Lucca staat borg voor een schat aan fraaie gebouwen en kunstwerken onderweg. Eenmaal binnen de stadsmuren beland je in een aparte sfeer. De kathedraal zie je al vanop de stadsmuren en moet je zeker eens bezoeken. De basiliek di San Frediano met de kapel van Santa Zita is ook bijzonder. Lucca is de geboortestad van de componist Puccini. Je kan naar een museum over de componist. En wat dacht je van een toren die begroeid is met eiken? Je kan zoiets en nog veel meer zien in Lucca. Lees meer

Lucca-Collodi staat synoniem voor een van de mooiste bestemmingen in Toscane.
  • Wandel op de stadsmuren van Lucca
  • Flaneren in een grotendeels autovrije binnenstad
  • Aan kerken, musea en paleizen geen gebrek
  • Beklim de Torre Guinigi om steeneiken te zien
  • Bezoek de Duomo San Martino en het Volto Santo
  • Zoek Santa Zita in de San Frediano basiliek
  • Bezoek een wondermooie tuin in Collodi
  • Breng een bezoek aan het recreatiepark Pinocchio
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(inclusief stadswandeling in Lucca)

Paleizen en Puccini

Dankzij de vroegere rijkdom van Lucca zijn er nog steeds prachtige gebouwen en paleizen te bewonderen. In Lucca is de componist Puccini geboren.  Er is uiteraard een museum ingericht in één van de paleizen dat alle herinneringen aan Puccini herbergt.   

Musea

In één van de paleizen, de Villa Guinigi, is het belangrijkste museum gevestigd, het “Museo Nazionale”. Je vindt er schilder- en beeldhouwkunst van Italiaanse kunstenaars en er zijn ook archeologische vondsten ondergebracht.

Torre Guinigi

In de omgeving staat nog de enig overgebleven toren, de “Torre Guinigi”, die vooral opvalt door de steeneiken op het dak. Je kan de toren beklimmen en bijna tot bij de bomen komen.

Kerken en orgels

Uiteraard zijn ook de kerkelijke gebouwen niet van de minste. De prachtige "Dom San Martino" op het aangename domplein, de San Fredianokerk met haar mooie mozaïek en de "San Michele in Foro" met een opvallende gevel. Alle bevatten ze waardevolle kunstschatten en zijn ze van een grote architecturale waarde. Lucca was ook een stad van orgelbouwers, vandaar dat de orgels in de diverse kerken rijkelijk versierd zijn. 

Collodi

Collodi staat synoniem voor een van de mooiste villa's van Toscane, de "Villa Garzoni". De tuin ervan dateert uit de 17e eeuw. De bouw van de tuin nam bijna 200 jaar in beslag en bestaat uit terrassen met waterpartijen, openluchttheater, een heuse grot, watervallen en fonteinen. De villa kan niet bezocht worden, maar de tuin is wel altijd open.

Pinocchio

Collodi was ook de naam waarmee de auteur van Pinocchio door het leven ging; zijn echte naam was Carlo Lorenzini. Ongeveer 50 jaar geleden werd er hier als eerbetoon een Pinocchiopark geopend. Noch kinderen noch volwassenen zullen zich hier vervelen op de wandelroute, de tentoonstelling, het doolhof, de piratengrot, het kaperschip en nog veel meer.

Reviews en beoordelingen Lucca & Collodi

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Lucca en Collodi: muzikaal verblijf? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info