Vakantie Siena: voor eeuwig in het geheugen gegrift

Bezienswaardigheden bij de vleet die je zullen bijblijven

Siena moet je zeker gezien hebben bij een vakantie in Toscane. De stad telt heel wat bezienswaardigheden die je zullen bijblijven na deze citytrip. Overal vind je prachtige gebouwen in de Siënese gotische bouwstijl. Je maakt kennis met het beroemde Piazza del Campo. De Dom is een schitterende parel van een kerk met een ragfijne versiering, zowel buiten als binnen. Waar je ook komt in welk museum ook, je vindt altijd wel een meesterwerk van een bekende kunstenaar. Maar evengoed brengen we je tijdens de stadswandeling naar een plaats waar nauwelijks toeristen lopen met een beminnelijk groen plekje en een uitzicht over Siena die je nergens anders kan vinden. Lees meer

Wandel over het sfeervolle Piazza del Campo, het hart van Siena.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 269 - Boek nu
 • Verken Siena met onze stadswandeling 
 • Flaneren over de Piazza del Campo
 • Lees over folklorefeest de Palio 
 • Knipperen met de ogen bij de Dom 
 • Bewonder topkunst in Pinacoteca Nazionale en Museo Civico 
 • Bezoek stemmig bedevaartsoord Casa San Catarina
 • Ontdek met ons het plekje Sant'Agostino
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Piazza del Campo

De Piazza del Campo is zonder twijfel een van de mooiste pleinen van Europa. Het vormt bovendien het hart van Siena. De lichte helling, de schelpvorm, de prachtige oude gebouwen, de fontein en de bijzondere sfeer die dit plein uitstraalt zullen voor eeuwig in je geheugen gegrift staan.

Stadhuis en Museo Civico

Eveneens op dit plein ligt het "Palazzo Publico" (stadhuis) waarin het belangrijkste museum van Siena is gevestigd, het "Museo Civico". Daar kun je wereldbekende fresco's bewonderen van kunstenaars van de Siënese school, van de 14e tot de 16e eeuw. De Torre del Mangia is een ranke verschijning van het stadhuis. Wil je genieten van een fantastisch uitzicht op Siena, moet je wel een kleine 400 treden op (en daarna af).  

Duomo

De Dom van Siena is het kerkelijke pronkstuk niet alleen van Siena maar van gans Toscane. De bouw van deze gotische kathedraal werd gestart in de 12e eeuw en pas 200 jaar later voltooid. De rijkelijk versierde gevel, de bijzondere marmeren vloer, de prachtige preekstoel van Pisano, de doopkapel (Baptisterium) en de 16e eeuwse fresco's in de bibliotheek Libreria Piccolomini zijn maar een greep uit de grote rijkdom van de Dom. Neem zeker ook een kijkje in het Museo dell'Opera, of het dommuseum. Dit moet één van de meest waardevolle kathedraalmusea ter wereld zijn. Kerkschatten die of ooit buiten stonden of nooit het daglicht zagen, zijn hier verzameld. Eveneens meesterwerken van Giovanni Pisano, Jacopo della Quercia, Donatello, Duccio di Buoninsegna en vele anderen.

Pinacoteca Nazionale

 Dit is één van de belangrijkste musea van Italië. In 38 zalen is hier een plejade aan topmeesterwerken verzameld uit de Siënese School uit de 12e tot 17e eeuw. Mét ook schilderijen van Vlaamse en Hollandse kunstschilders.    

Andere bezienswaardigheden

Tal van andere bezienswaardigheden verdienen eveneens je aandacht bij een bezoek aan Siena. De kloosterkerk van San Domenico met werken van Matteo di Giovanni en Il Sodoma. Het museumcomplex Complesso Museale di Santa Maria della Scala. De fontein Fonte di Fontebranda, het bedevaartsoord Casa Santa Catarina. Het Oratorio di San Bernardino.  

Reviews en beoordelingen Siena

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Siena: voor eeuwig in het geheugen gegrift? Plaats je beoordeling

Bernadette Bal22 februari 2017

Fijn, zo'n uitgebreide gids over het gebied waar ik over 2 weken naar toe ga!

Natus Verbaenen16 februari 2017

Fijne reisgids met heel wat info. Door de mogelijkheid om de stadsplannen afzonderlijk af te printen zullen ze een grote hulp zijn, zowel voorbereiding als bezoeken ter plaatse. Bedankt voor dit aanbod.

Bert Geurts7 september 2016

Ben erg tevreden over de reisgids.'deze hebben wij gebruikt als basis voor het plannen van onze vakantie in de Toscane

Jan althof14 mei 2016

Uitstekende gids voor de snelle bezoeker, of als basis om je verder te informeren

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info