Vakantie Pistoia: provincie met prachtige stadjes

Pistoia verkennen met wandeling, onthaasten in kuuroorden en tussen de bergen

Pistoia, de kleinste provincie van Toscane, ligt enigszins benepen tussen de provincies Firenze en Lucca. Eeuwenlang was de provincie een strijdtoneel voor beide nabije grootmachten. De stevige stadswallen van Pistoia, op minder dan 40 km van Firenze, herinneren je nog aan die roerige tijden. Maar je zal verbaasd zijn over wat je nog allemaal kan zien in Pistoia. Lees meer

In het prachtige landschap van provincie Pistoia kom je helemaal tot rust.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 269 - Boek nu
 • Ontdek wat Pisano achterliet in Pistoia
 • Bezoek er de paleizen, kerken, kathedraal
 • Kuren in meest exclusieve kuuroord van Italië
 • Kuieren door het gezellige Buggiano
 • Tuur naar het berglandschap van Montagna Pistoiese 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

(inclusief stadswandeling in Pistoia)

Bezienswaardigheden van Pistoia

Pistoia heeft nog meerdere fraaie oude kerken, paleizen en een kathedraal. Rond het domplein (Piazza del Dumo) staan enkele mooie paleizen, waaronder het “Palazzo del Comune” (stadhuis), waar het “Museo Civico” enkele verdiepingen in beslag neemt. Te vermelden onder de kunstwerken zijn enkele beschilderde houten beelden uit de 15e eeuw. Wat je zeker moet zien is de prachtige gekleurde fries van het Ospedale del Ceppo, de doopkapel, de Capella del Tau enz.  

Kuuroord in Montecatini Terme

Montecatini Terme, op 20 km van Lucca, in de provincie Pistoia, is één van de meest exclusieve kuuroorden van Italië. Meer dan 250 hotels wachten hier op de kuurgasten. Men wist reeds meer dan 400 jaar dat er hier heilzaam water uit de bronnen kwam, maar het werd niet geëxploiteerd. Nu is Montecatini Terme een hotelstad geworden met veel ontspanningsmogelijkheden, restaurants en winkels. Je vindt er ook een prachtige laan met kastanjebomen. Geniet er van mooie uitzichten over de omgeving en cafés met grote terrassen op de Piazza Guiseppe Giusti. Dit laatste plein werd genoemd naar een populaire dichter uit het eerste deel van de 19e eeuw, die geboren werd in het nabije Monsummano Terme, eveneens een kuuroord, maar hier met water uit zwavelhoudende bronnen. 

Buggiano

Op ongeveer 5 km van de stad Pescia, bekend om haar grote bloemenveiling en haar koperwerk, ligt het fraai gerestaureerde plaatsje Buggiano. Aangenaam om te vertoeven is het kleine centrum met een goed onderhouden paleis. 

Montagne Pistoiese

Een eind noordelijk van Pistoia is er geen sprake meer van typische Toscaanse landschappen, maar is het al meer bergachtig. Niet voor niets heet deze plek de “Montagna Pistoiese”. De bergen reiken er tot een hoogte van ruim 1400 meter.

Reviews en beoordelingen Pistoia

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Pistoia: de kleinste provincie met pareltjes van stadjes? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info