Vakantie Pisa: veel meer dan een scheve toren

Geniet ook van de prachtige monumenten, musea en kunstwerken

De Scheve Toren van Pisa is natuurlijk hét symbool van de stad. Gelegen op het prachtige Campo dei Miracoli waar nog veel meer moois te zien is. Bezoek er de Dom, de doopkapel, het camposanto, een museum over sinopia's. Met een gecombineerd ticket kan je véél en aan een gunstig tarief bezoeken. Met onze stadswandeling brengen we je naar alle hoogtepunten van Pisa. Ontdek zo de mooiste pleinen, kerken en paleizen, belangrijkste musea en zoveel meer. Maak er kennis met meesterwerken van topkunstenaars waaronder het geslacht Pisano. Maar misschien vind je de gevel van een klein kerkje aan de oever van de Arno nog het allermooist. Ga zelf op onderzoek en laat het ons weten. Lees meer

Pisa is een kunststad vol wonderheden van cultuur. Snuif er de échte Toscaanse sfeer op!
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 169 - Boek nu
 • Waar neem je de beste foto van de Scheve Toren?
 • Bewonder het marmer en mozaïeken van de Duomo
 • Wat weet je over een sinopia? Ga het ontdekken.
 • Loop de mooiste kerken in van Pisa  
 • Betreed de grootste doopkapel ter wereld
 • Struin op een eigenzinnige begraafplaats 
 • Ontdek het kerkje van S. Maria della Spina
 • Doe onze stadswandeling en verken Pisa op eigen tempo
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Campanile of scheve toren

Sommigen beweren dat deze klokkentoren moedwillig met een lichte overhelling werd gebouwd. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de zwakke ondergrond de oorzaak is. De verzakking is aan één zijde al bijna 5 meter. Je kan de toren beklimmen en genieten van het prachtig uitzicht, alhoewel een ticketje best prijzig is. En waar neem je nu best die ideale foto van de Scheve Toren? We geven je de plek cadeau.  

De Duomo en doopkapel

In de schaduw van de scheve toren is de Duomo toch wel één van mooiste kathedralen van Italië. Wit marmer en kleurrijke mozaïeken zijn de sleutelwoorden. Het interieur is overweldigend, niet alleen door het prachtige plafond en zijn kunstige 14e eeuwse preekstoel van Pisano. Het Battistero werd eveneens in de periode van de 12e tot de 14e eeuw gebouwd en is rijk versierd. Ook hier zal de preekstoel je aandacht trekken. De akoestiek is ook uniek. Veel kerkschattten van de kathedraal zijn ondergebracht in het Museo dell'Opera del Duomo, maar voorlopig nog gesloten wegens renovatie (2016).

Museo delle Sinopie

Het 'Museo delle Sinopie' is gehuisvest in een voormalig ziekenhuis en  bevat sinopia's. Een sinopia is een voorbereidende schets van een fresco. Bovenop de sinopia wordt dan de fresco aangebracht. Door de schade geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen er veel van deze sinopia's op muen bloot te liggen in kerkelijke gebouwen. Wil je bij het rondwandelen op het Camposanto méér begrijpen van de fresco's, dan is een voorafgaand bezoek aan dit museum een aanrader.

Wandeling door de stad

Na het uitgebreide bezoek aan het 'Plein der Wonderen' (Piazza dei Miracoli) kan je verder de stad gaan ontdekken, soms op plekken met véél toeristen maar ook even weg van die stroom.  Ga dan zeker eens op het plein Piazza dei Cavalieri wandelen. De kerk "Santo Stefano dei Cavaleiri" hangt vol met herinneringen aan de kruistochten en hun overwinning op de Turken. De sgraffitidecoratie van het Palazzo della Carovana moet je gezien hebben van ver en van dichtbij. En op een plaats aan de oever bij de Arno sta je plots oog in oog met een fantastische gedecoreerde gevel van een kerkje, Santa Maria della Spina. Het lijkt wel op een te groot uitgevallen reliekschrijn. Je zal in de omgeving ook versteld staan van de mooie harmonieus opgebouwde pleinen of van de wirwar van de zuiders getinte straatjes. Pisa is een eerder kleinschalige stad waar je nog de échte Toscaanse sfeer kan opsnuiven en uiteraard ook proeven! 

Reviews en beoordelingen Pisa

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Pisa: veel meer dan scheve toren ? Plaats je beoordeling

Ans27 juli 2017

We zijn net terug uit Toscane;mede door jullie fantastische goede en duidelijke reisgids hadden we een geweldige vakantie. Heel veel dank

Jos Blokhuis28 februari 2017

Deze reisgids heeft mij goed geholpen bij de verkenning van Pisa. Ook de verdere informatie over de Toscane was van toegevoegde waarde voor mijn reis.

Jacky Deschildre17 februari 2017

klaar en duidelijk

de corte26 april 2016

Prima. Komt volgende maand beslist van pas tijdens de trip.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info