Autoroute 'Verrassend Toscane'

Verken La Lunigiana, een minder bekend stukje Toscane

Voor de autoroute 'Verrassend Toscane' trekken we naar een minder bekende regio van Toscane: La Lunigiana. Het is gelegen op de grens met het bekende Cinque Terre aan de Ligurische kust. Met deze autoroute willen we je verrassen met de minder bekende stukjes van Toscane. Lees meer

Laat je verrassen door het al het moois dat Toscane te bieden heeft.
 • Geniet van 'Verrassend Toscane' 
 • Verken prachtige dorpjes en natuur
 • Maak onze stadswandeling in Lucca
 • Verken ook iets meer dan alleen de scheve toren van Pisa, onze wandelroute laat je de ganse stad zien
 • Rij je met je wagen door de tunnels van de marmergroeven, onvergetelijk
Gratis autoroute downloadenKoop de volledige gids Toscane voor € 10

Volledige reisgids gratis bij reservatie van een vakantie

Verrassend Toscane

Trek 2 dagen door de prachtige dorpjes en natuur van La Lunigiana. Een andere dag staat volledig in het teken van de Carrara marmer met tips voor een bezoek aan een spectaculaire groeve. In deze route hebben we eveneens een bezoek aan Lucca en Pisa opgenomen. Maar misschien kom je zover niet en blijf je hangen in de shoppingstad Forte dei Marmi aan de kust of in het middeleeuws dorpje Pietrasante. Toscane kan immers verrassend uit de hoek komen.

Dag 1: Heenreis

Dag 2: La Lunigiana, deel 1

Vandaag verken je Pontremoli, de noordelijke toegangspoort tot de Lunigiana en het gehucht Villafranca in Lunigiana met zijn artisanale winkeltjes. Beide stadjes liggen niet ver van je verblijfplaats.

Dag 3: Pisa

Pisa, bekend voor zijn scheve toren, bezit een mooi binnenstadje en een paar kleinere musea. Door de snelle verbinding via autosnelwegen is Pisa een rustige daguitstap. Wij hebben een stadswandelroute ingevoegd in onze gratis reisgids.

Dag 4: La Lunigiana, deel 2

Niet veel kilometers vandaag want we blijven in La Lunigiana. Aulla (burcht), Equi Terme (grotten en thermen) en Casola in Lunigiana (de poort tot het Parco delle Alpi Apuane) zullen je dag zeker vullen.

Dag 5: Lucca en Collodi

In Collodi ligt het bijzondere Pinocchiopark, voor klein en groot, maar vergeet ook de mooie villa's niet van Collodi. Lucca is een prachtig ommuurd stadje met een uniek historisch centrum. Het is tevens de geboortestad van de componist Puccini. De stad verken je het best met onze stadswandeling.

Dag 6: Marmer van Carrara

Op minder dan 60 km ligt Carrara, bekend voor zijn marmer. Je dag staat dan ook bijna volledig in het teken van marmer en zijn ontginning. Je dag kan je eindigen aan de kust in Forte dei Marmi en in het pittoreske dorpje Pietrasante.

Dag 7: Parma?

Je verblijfplaats heeft ook heel wat te bieden om te genieten van een rustige wandeling of je trekt naar Parma (95 km enkel). Informatie vind je achteraan de autoroutekaart.

Dag 8: Terugreis

 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 225 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Verrassend Noord-Toscane

Heb je zelf tips of opmerkingen over Autoroute 'Verrassend Toscane'? Plaats je beoordeling

chris de Bruin27 april 2022

Veel leuke tips een mooi voorproefje voor de as vakantie Fijn om te lezen duidelijk

Jos van Kasteren21 november 2019

Beknopt maar duidelijke omschrijving.

KOEN HONDEKYN1 augustus 2019

Ook in Italië waren jullie stadswandelingen (Siena, Assisi, Orvieto en Lucca) voor ons de ideale leidraad bij een eerste verkenning van een nieuwe stad !

Rik19 juni 2018

Mooi overzicht met naast de klassiekers ook tips voor verrassende plaatsen. Een goeie combinatie om de regio te verkennen!

Henk Wiezer8 februari 2018

De reisgids geeft een prima inzicht in de mogelijkheden. Wij wegen een aantal bestemmingen af en kiezen dan vervolgens. Daar helpt de informatie zeker bij! Italie is "redelijk" groot en we moeten kiezen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info