Carrara: spectaculaire verkenning marmergroeve

Ga mee voor een leerzame tocht door een wit landschap van marmer

We nemen je mee voor een adembenemende rit naar één van de nog geëxploiteerde marmergroeven in Carrara. Die liggen een eind buiten het stadscentrum. Volg in de stad de pijlen ‘Cave di marmo’ soms in het bruin of in het geel. Bij een kruispunt waar de pijlen in beide richtingen staan moet je rechts kiezen voor de groeve van Fantiscritti,  Via Miseglia Fantiscritti. GPS-coördinaten: N 44°5’25.5”  E 10°8’1.7”  Lees meer

Het lijkt alsof je boven de stad Carrara in een sneeuwlandschap aan het rijden bent.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 269 - Boek nu
 • Beleef een spectaculaire rit tussen het marmer
 • Volg vanuit Carrara de pijlen 'Cave di marmo' Fantiscritti
 • Maak een ongewone rondleiding in het hart van marmergroeve  
 • Bezoek klein marmermuseum en leer meer over marmer
 • Geniet van het witte landschap 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Als het begint te klimmen is het nog ca 7 km. Voor campers is deze route minder geschikt, grote campers blijven er zelfs beter weg. Met de auto zal je genieten van een slingerende weg, soms is  die vrij smal en klimt die langzaam. De zichten die je krijgt zijn fenomenaal. Omringd door de blinkende marmerrotsen en groeven voel je je ‘klein’. Het lijkt alsof er eeuwige sneeuw op de flanken ligt.

Op een gegeven moment krijg je opnieuw twee pijlen en je kiest voor Fantiscritti, dat is linksaf. Het wordt dan éénrichtingsverkeer, je komt enkele tunnels door (onverlicht en verboden voor voetgangers). Je rijdt bijna tussen de werkkranen, een heel aparte beleving! Het laatste deel loopt 10% omhoog, maar de asfaltweg ligt er goed bij en is breed.

Boven kom je bij een klein museum Cava Museo en de locatie voor de rondleiding. Het ticketkantoor kan je niet missen. Honderd meter verder kan je rechtsaf, vóór de tunnel op een goed aangelegde parking. Er is ook een kleine cafetaria en een shop. Maar van dat laatste ben je er al een paar voorbijgereden onderweg. 

Een rondleiding brengt je in het hart van de marmergroeve. Na een bezoek weet je heel wat meer details over hoe bijvoorbeeld de blokken worden gezaagd met behulp van water enz.

Terugweg: opletten, die loopt niet langs dezelfde route. Van de parking gaat het naar rechts door een heel lange maar verlichte (werk)tunnel. Eenmaal uit de tunnel is het naar links en dan ben je terug op de weg met tweerichtingsverkeer. 

Het Carrara massief is een uitloper van de Appenijnen. Het witte marmer werd al door de Romeinen uitgehouwen. Bedenk even dat toen nog geen grote camions de blokken naar beneden brachten. Tot 1964 verliep het transport nog met een stoomtreintje. Meer info op www.comune.carrara.ms.gov.it.

Reviews en beoordelingen Carrara

Heb je zelf tips of opmerkingen over Carrara: marmer in een wit landschap? Plaats je beoordeling

Tokarek28 oktober 2018

Fijn uitgewerkte trip

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info