Vakantie Toscaanse kust? Bezienswaardigheden en info

Tussen de velden en wijngaarden ligt Romeinse en Etruskische geschiedenis verborgen

Livorno wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis om het omliggende platteland te verkennen. De omliggende provincie en het kustgebied hebben namelijk prachtige bezienswaardigheden. Een van de mooiere wijken op vlak van architectuur is Bibbona, waar de middeleeuwse sfeer nog steeds een beetje hangt. Lees meer

Ontdek te midden van de zacht glooiende Toscaanse heuvels de historie van deze regio.
 • Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Alle promoties Toscane 4 tot 10 dagen

  Ontdek ook onze arrangementen met extra's zoals bezoeken, degustatie's, kookles ... Twee toppromoties in rustige delen van Toscane. En dan zijn er nog onze rondreizen van hoogtepunten tot combinaties met andere regio's.
  va. € 225 - Boek nu
 • Met de teletijdmachine naar Bibbona
 • Kom in typische Toscaanse dorpjes 
 • Geniet van landschappen met wijngaarden, olijfbomen, zonnebloemen, perzikbomen
 • Bezoek de ruïnes van de Romeinen en Etrusken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Terug met de tijdmachine

Bibbona is zo’n dorpje dat met de teletijdmachine uit de middeleeuwen zou kunnen gekomen zijn. Zo is er de prachtige kerk van “Santa Maria della Pieta”.  In de nabijheid ligt “Oasi di Bolgheri”, een natuurreservaat met onder andere eenden, reigers en korhoenders. De mooiste landschappen tref je ongetwijfeld bij de wat verder gelegen plaatsjes San Guido en Bolgheri, die met elkaar verbonden zijn door een lange laan met cipressen, ongeveer 5 km lang.

Typisch Toscane

Typische Toscaanse dorpjes op een helling of op een heuveltop kun je ook hier vinden.  Sassetta is een mooi voorbeeld daarvan. Breng een bezoek aan het middeleeuwse kasteel of wandel door de pittoreske steegjes. Je moet er dan wel een wandeling door kastanjebossen voor over hebben.

Om het even verder gelegen Suvereto te bereiken maak je een tocht tussen olijfbomen en oleanders. Na een bezoek aan het meer dan duizend jaar oude dorp dient zich de mogelijkheid aan van een trip door een omgeving met veel eiken- en kurkbomen. De kust is nooit veraf.

Cascina

Om Cascina te bereiken moet je door een landschap met wijngaarden en velden met zonnebloemen. Hier vind je onder andere het kapelletje “Suore di Carmelitane di Santa Teresa” met zijn mooie fresco’s. Nog even verder ligt Casciana Terme, bekend om zijn bronnen. Onderweg erheen wordt het landschap afwisselend beheerst door olijf- en perzikbomen en door wijngaarden.

Reviews en beoordelingen Toscaanse kust

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Toscaanse kust: absolute schoonheid? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info