Bezoek de Tower Subway, ondergrondse verbinding met een verhaal

De Tower Subway: aanzet tot de latere metro in Londen

Boven het deurtje van de Tower Subway lees je aan de ene zijde ‘London Hydraulic Power Company’, en aan de andere zijde ‘Tower Subway 1868’. Hoewel dit niet de originele toegang was, bevond zich hier niet ver vandaan de ingang tot de echte Tower Subway. Lees meer    

‘Subway’, het prototype van de eerste metro (‘tube’) onder de Theems.
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Loop er niet achteloos voorbij
 • Lees het verhaal van de eerste 'tube'
 • Ontdek het prototype van de metro
 • Vroeger duurde een overtocht 70 seconden
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

Hoewel de naam ‘subway’, Engels voor voetgangerstunnel, anders doet vermoeden, lag hier het prototype van de eerste metro (‘tube’) onder de Theems gegraven. Over één spoor liep een kabeltrammetje waarin plaats was voor maximum twaalf personen. De verbinding naar de andere oever werd in amper tien maanden gerealiseerd. Een overtocht duurde slechts 70 seconden.

Geen succes 

Hoewel dit een vlugge  manier was om de overtocht te maken, kende de ‘subway’ weinig succes bij de bevolking. Na nauwelijks drie maanden ging de onderneming die instond voor de exploitatie failliet. De spoorlijn ruimde plaats voor een voetgangerstunnel. Dit keer werd wel gretig gebruik gemaakt van de ‘subway’, al diende men er wel een halve penny tolgeld voor te betalen.

Het einde van de Tower Subway

De opening van de Tower Bridge in 1894 luidde echter de doodsteek in. In 1898 werd de tunnel gesloten. London Hydraulic Power Company kocht de ondergrondse verbinding op, vandaar de naam op het torentje, en legde er hydraulische leidingen in. Tegenwoordig biedt de ‘oversteek’ plaats aan telecommunicatiebekabeling en waterleidingen.

Reviews en beoordelingen Tower Subway

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek de Tower Subway, ondergrondse verbinding met een verhaal? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info