Londen: Harrods en Mews, unieke bezienswaardigheden

Loop het chique Londen in vanaf Harrods en ontdek zo de 'mews'

Dit deel van ons wandeltraject kan je gerust onder de noemer 'het chique Londen' onderbrengen. We nemen je mee vanaf het wereldbekende warenhuis Harrods, waar luxe het codewoord wel lijkt. Alles tot een ... vliegtuig toe, kan je er aanschaffen. Het kan geen toeval zijn dat het warenhuis in handen is van een holding uit Qatar.  Sta in de Bromptonn Road ook even stil bij de fraaie huizen. Voor minder dan 1 miljoen euro kan je hier niks op de kop tikken. Na wat zigzaggen beland je in de wijk van Ennismore Gardens waar niks anders dan chique herenhuizen staan. Aan de achterkant van deze optrekjes zal je kleinere huisjes zien staan. Ze worden de 'mews' genoemd, verwijzend naar de paardenstallen van vroeger. Toen woonden hier immers de koetsiers in dienst van de rijkere burgerij aan de andere kant. Vergis je niet, deze huisjes zijn vandaag peperduur. Vanuit de Mews ben je zo in een museumkwartier. Het eerste museum is meteen een kanjer, het Victoria and Albert Museum.  Lees meer

Door in de 'mews' te wandelen, kom je vanzelf in de sfeer van het chique Londen.
 • 3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  3 dagen Londen in hotel 4* incl. Eurostar

  Je verblijft 3 dagen in het New Road Hotel **** gelegen in  East London, vlak bij Shoreditch en Whitechapel, een geanimeerde buurt, op 10 min. stappen van de Tower. Inclusief Eurostar Brussel-Londen h/t en Engels ontbijt.
  va. € 325 - Boek nu
 • Een vliegtuigje kopen in Harrods?
 • Hou je geldbeugel op de knip in Bromptonn Road
 • Loop door straten met bijzondere uitstraling
 • Maak kennis met de Mews van Londen
 • Loop eens de Brompton Oratory kerk binnen
 • Victoria & Albert Museum, een begrip over toegepaste kunst
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige gids Londen voor € 7,5

Inderdaad Harrods moet je bezocht hebben, vooral de afdeling verse voeding is een ware revelatie. Je hoeft niets te kopen, beschouw het als een bezienswaardigheid zoals veel bezoekers. Je kunt er alles kopen wat je nodig hebt in je leven, vanaf de geboorte tot aan je begrafenis. Zelfs de meest extreme zaken zoals een olifant of een vliegtuig. Uiteraard is het prijskaartje niet mals. Harrods bestaat bijna 200 jaar en was tot vrij recent eigendom van Mohamed Al-Fayed, bekend als de vader van de vriend van prinses Diana. Momenteel is het in handen van een holding uit Qatar, een oliestaatje. Website: www.harrods.com

Als je even de tijd hebt moet je halt houden voor de etalages van de real estate shops in Bromptonn Road. Gewone huizen kan je hier niet kopen, de goedkoopste stulpjes beginnen vanaf 1 miljoen euro. We zijn momenteel in de betere, lees 'duurdere' buurt van Londen. Tijd om even een paar bijzondere straten door te lopen.

Voorbij Harrods stap je rechts de Montpellier Street in en dan vervolgens de tweede naar links, Montpellier Place. Hier zie je de betere huizen van Londen waar vroeger de dienstingang kon bereikt worden via een smalle trap naar beneden. 
Nu is het even oppassen geblazen om de weg niet te verliezen. 
Ga Montpellier Place af tot het einde. Ga dan naar links, Montpellier Walk, en neem dan onmiddellijk naar rechts, Rutland Street.

Nog vooraleer deze straat een bocht naar links maakt, heb je rechts in het midden van een muur een poortje. Stap door het poortje en onmiddellijk links (Rutland Mews East). Blijf dit straatje volgen maar vergeet zeker niet om bij het voorbijlopen van de eerste straat op je rechterzijde het hoofd naar rechts te wenden. Je ziet chique herenhuizen staan, gegroepeerd rond een parkje. De fraaie gevels laten zien dat dit geen gewone huizen zijn in een gewone wijk. Hier ben je in de wijk van Ennismore Gardens. Stap je wat verder, dan zie je kleinere huizen, de zogenaamde ‘mews’ die dus aan de achterzijde liggen van de statige herenhuizen die je daarnet kon zien.

Mews is het Engels voor 'stallen'. Hier stonden de stallen van de herenhuizen gelegen aan het Ennismore park. Waar nu garagepoorten zijn, bevond zich vroeger de paardenstal en daarboven verbleef de koetsier met zijn familie. Vergis je niet, nu zijn dit peperdure huizen omdat ze veelal rustig gelegen zijn en in de beste wijken van Londen.

Op het einde zie je twee statige zuilen. Loop er onderdoor en dan meteen links langs de rand van een parkje. Je komt zo automatisch voorbij de kerk Holy Trinity Brompton. Vlak daarachter zie je Brompton Oratory opdoemen.

Brompton Oratory

Je herkent meteen de eenvoud van de Italiaanse barok. Deze kerk was de belangrijkste katholieke kerk tot Westminster Cathedral die rol overnam. Het schip is breder dan dat van St. Paul’s. Je komt uit op de Thurloe Place. Daar naar rechts voorbij de toegang van Brompton Oratory. Je kan de kerk vrij in en uit.

Reviews en beoordelingen Harrods en Mews

Heb je zelf tips of opmerkingen over Loop het chique Londen in vanaf Harrods en ontdek zo de 'mews'? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info