Terug in de tijd in Antequera en El Torcal

Geniet van de stad en het landschap in Antequera en El Torcal

Antequera en El Torcal vormen een combinatie van stadsbezoek en het genieten van een uniek landschap tijdens je vakantie Andalusië. Antequera wordt gedomineerd door het grote Moorse fort op de top van een kleine heuvel. Vanop het fort zie je een kalksteenrots. Die rots wordt de 'Peña de los Enamorados', 'Rots der Geliefden', genoemd maar is ook bekend als de Indiaan. Je kan inderdaad het liggend hoofd van een indiaan herkennen. El Torcal is een nationaal natuurpark met een bizarre verzameling van stenen in vreemde vormen. Lees meer

 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 995 - Boek nu
 • Verken het middeleeuwse Antequera
 • Vind alle bezienswaardigheden in straal van 200 meter  
 • Doe de klim naar het kasteel en geniet van het uitzicht
 • Zoek naar de rustende Indiaan 
 • Maak kennis met de bizarre stenen van El Torcal
 • Maak een uitstapje naar de dolmen
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Antequera: stad met middeleeuwse uitstraling

De stad Antequera zelf bestaat uit een wirwar van straatjes met voornamelijk witte gebouwen en heeft zijn middeleeuwse uitstraling nog niet verloren. Het centrum staat vol van historische gebouwen: paleizen, kerken, kloosters. Alles ligt binnen een straal van 200 meter rond het fort Alcazaba, da's dus best handig.  

Historische gebouwen en musea

Zeker te bezoeken is de Carmenkerk (onderdeel van een Karmelietenklooster), de San Sebastiankerk met zijn klokkentoren die hoog boven de stad uitsteekt en de Santa Maria kerk naast het Alcazaba. De boog van de reuzen (Arco de los Gigantes) leidt je naar dat Moors kasteel. Wil je een ruime tentoonstelling zien over de archeologische vondsten uit de prehistorie, de Romeinse periode en een collectie van religieuze kunstvoorwerpen, dan raden we een bezoek aan in het Museo Municipal.  

Natuurpark El Torcal

Het natuurpark El Torcal bezoeken is een speciale beleving. Daarvoor rij je ongeveer 15 km vanuit Antequera naar Villanueva de la Concepcion, waar je pijlen zal zien naar het bezoekerscentrum. Hier liggen over een oppervlakte van ca. 12km² unieke formaties van kalksteenrotsen, eigenlijk van karst wat aangetaste kalksteen is. Erosie door vooral zure regen hebben deze stenen geboetseerd over miljoenen jaren heen. Resultaat: vreemd uitziende stenen boven elkaar, kloven, grotten, ... Je kan er wandelingen doen van 1 uur tot 2 uur. We raden je aan voldoende drank en goede wandelschoenen te voorzien want je komt niks tegen onderweg om je te bevoorraden. 

Dolmen

Als je van Antequera in de richting van Archidona rijdt, zal je pijlen zien naar 'Cuevas de Menga y Viera' en de 'Cueva del Romera'. Dat zijn dolmen die dateren van rond de 2000 V.Chr en dus zo'n 4.000 jaar geleden als grafkamer werden gebruikt. Sommigen beweren dat de Dolmen van Romera de mooiste zijn, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Reviews en beoordelingen Antequera - El Torcal

Heb je zelf tips of opmerkingen over Terug in de tijd in Antequera en El Torcal? Plaats je beoordeling

Marleen 27 november 2019

Heel handige gids waarmee je leuke plekjes ontdekt.

Hilde18 maart 2018

Een heel interessante reisgids. Ziet er een hele interessante reis uit, hou ik in gedachten.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info