Vallei van de Guadalhorce: je gelooft je eigen ogen niet

Ontdek de stuwmeren en witte dorpen in de vallei van de Guadalhorce

Vanuit Antequera vertrek je richting Alora. De vallei van de Guadalhorce wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap vol gelaagde kalkrotsen, kale puntige bergtoppen en stuwmeren. Het adembenemende hoogtepunt van dit beschermde gebied is de wandelroute Caminito del Rey, een uniek wandelpad langs de bergwand, over een kloof en met prachtige uitzichten uiteraard. In El Chorro eindigt deze bekende wandelroute. Lees meer  

Prachtige panorama's, stuwmeren en verrassende witte dorpjes zijn de bezienswaardigheden in de vallei van de Guadalhorce.
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 995 - Boek nu
 • Op verkenning in de Vallei van de Guadalhorce
 • Ga naar de unieke uitzichtpunten
 • Wandel op de Caminito del Rey
 • Bekijk de stuwmeren vanop unieke plekken
 • Maak kennis met de witte dorpjes Alora en Ardales
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

 Caminito del Rey

Het wandelpad is een echte beleving. Je stapt op een houten pad langs de bergwand, moet over een kloof via een brug, moet trappen nemen, maar alles is superveilig geworden na de volledige restauratie in 2015. De uitzichten zijn uitmuntend. Het vergt enige organisatie, dat wel. Lees meer tips en informatie.

Bezoek het dorpje Alora

Rij via een mooie bergpas van El Chorro naar Alora. Alora is zo één van die typische Andalusische dorpjes met witte gevels en smalle straatjes. Als je nog even tijd hebt wandel je tot aan het kasteel waar je kan genieten van een mooi panorama.

Ardales, dorp vol bezienswaardigheden

Vanuit Alora neem je die andere bergpas, die je naar het kuuroord Carratraca en vervolgens naar Ardales brengt. Ardales is opnieuw zo'n wit dorpje gelegen aan een meer en dat zorgt voor prachtige beelden. In Ardales en omgeving zijn er drie bezienswaardigheden: het bezoekerscentrum van het natuurpark, gelegen aan het stuwmeer Guadalteba-Guadalhorce; de ruïnes in Bobastro met zicht op het meer van Ardales en de grotten van Ardales. Voor een bezoek aan de grotten moet je wel reserveren. 

Reviews en beoordelingen Guadalhorce

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vallei van de Guadalhorce: geweldige panorama’s? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info