Ronda: de witte stad op een rots

Ontdek de mooiste plekjes van het bijzondere Ronda

Ronda is één van die witte Andalusische steden waar je spijt hebt er opnieuw te moeten vertrekken. Gebouwd bovenop een rots, uiteraard ter verdediging. Het waren de Moren die dit knappe staaltje van bouwkunst hebben gerealiseerd, maar ze zijn hier uiteindelijk toch verslagen door de christenen in 1485. Mooie bezienswaardigheden in Ronda zijn er talrijk. De oude bruggen die je naar de historische kern van de stad brengen. De beroemdste brug is de Puente Nuevo. Via trappen kan je naar de rivier waar het uitzicht op de brug en de kloof waanzinnig mooi is. Lees meer  

Zowel Ernest Hemingway als Orson Welles woonden jarenlang in Ronda en beschreven de schoonheid van het gebied. 
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 995 - Boek nu
 • Ga op verkenning in het prachtige Ronda
 • Geniet van het uitzicht bij de Puente Nuevo
 • Bewonder de paleizen, de kerken, de pleinen
 • Ga naar het Bandietenmuseum
 • Bezoek de grootste stierenarena van Spanje
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Ronda, stad van oude bruggen 

Ronda wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín, die een diepe kloof heeft uitgesneden in het bergachtige gebied. Om beide delen met elkaar in contact te brengen, zijn er 2 bruggen die tot de verbeelding spreken: de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo. In het bezoekerscentrum van de Puente Nuevo verneem je meer over de kleurrijke en soms gruwelijke geschiedenis van deze 18e eeuwse brug, waaronder een gevangenis werd gebouwd. Het duurde niet minder dan 42 jaar om deze brug te bouwen. De ravijn is hier ongeveer 100 meter diep. Het zicht diep aan de oever, te bereiken via een trap, is adembenemend. 

Wandel door de smalle straatjes

Ronda is ook één van de mooiste witte stadjes van Andalusië en mag uiteraard niet ontbreken tijdens je vakantie Andalusië. Maak zeker een wandeling door de smalle straatjes tussen de witte huizen en loop langs de talrijke mooie gebouwen en paleizen. We geven je hierbij een paar tips, die zeker je dag zullen vullen.

Paleizen, pleinen en kerken van Ronda

De Iglesia de Nuestro Padre Jésus is zo'n een kerk waar je snel  zou voorbijlopen maar niet doen en ga er binnen. Een prachtig interieur ontvouwt zich aan je ogen. Het Paleis del Marques de Salvatierra heeft een 'deugnietachtige' gevel. Een prachtig pleint in het oude centrum ligt aan de kerk 'Santa Maria la Mayor'. Er staat een kathedraal met een wat bizarre voorgevel. Het interieur bevat twee schitterende retabels, moderne fresco's, een prachtig koorgestoelte, ... Ook het heel breed uitgevallen stadhuis oogt heel mooi.

Een bezienswaardigheid die de moeite loont om te bezoeken is beslist het Casa del Rey Moro. Vooral de hangende tuinen, aangelegd in terrasvorm tegen de rotsen, zijn bijzonder mooi.  Een ander paleis dat je kan bezoeken is het Palacio de Mondragón, nu het stedelijk archeologisch museum. Het Museo Lara zit vol met rariteiten (www.museolara.org). 

Bezoek het Bandietenmuseum

Als uitsmijter willen we je tenslotte nog de tip geven om het Bandietenmuseum, 'Museo del Bandolero' te bezoeken. Een heel leuk museum waar je meer verneemt over de bekende bandieten van Andalusië en hoe reizigers hun bescherming afkochten. Meer informatie vind je op de website: www.museobandolero.com.

Meer info over Ronda: www.turismoderonda.es

Reviews en beoordelingen Ronda

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ronda: witte stad op een rots? Plaats je beoordeling

Els13 februari 2022

Een zeer mooie reisgids met zeer mooie stadswandelingen. Er staan eveneens mooie natuurwandelingen in die echt de moeite waard zijn. Een aanrader!

Dirk De Vos4 februari 2019

Maak steeds gebruik van de reisgidsen wanneer ik mijn vakantie plan. Ideale leidraad tot het plannen van bezienswaardigheden. TOP!

Berry5 oktober 2018

Regelmatig maak ik gebruik van de reisgidsen. Zo ook deze keer met de gids over Andalusië waarbij de stadswandeling door Malaga en de rondrit ons veel informatie gaf !

christel d'haese7 maart 2017

interessante gids.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info