Andere bezienswaardigheden Andalusië

Bezoek Priego de Cordoba, Rute en de Sierra Nevada

Priego de Cordoba is de hoofdstad van de Andalusische barok met verschillende bezienswaardigheden, zoals tal van charmante pleintjes en portieken, vier schitterende kerken en een Arabisch fort. Een kerk die je zeker bezocht moet hebben tijdens je vakanties Andalusië is de 'Iglesia de la Asuncion', die een wondermooie kapel 'El Sagrario' bezit. Ook Priego de Cordoba heeft haar witte wijk, namelijk Barrio de Villa. Deze wijk ligt achter die parochiekerk die we hebben aanbevolen. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakanties Andalusië. Lees meer 

Priego de Cordoba is de hoofdstad van de Andalusische barok met charmante pleintjes en portieken, vier schitterende kerken en een Arabisch fort.
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 675 - Boek nu
 • Bezoek de barokke kerken van Priego de Cordoba
 • Geniet van een anijsdrankje in Rute
 • Wandel door het Moorse dorpje Alhama de Granada
 • Maak een bergtocht door de Sierra Nevada
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Een echte aanbeveling is de fontein aan de Calle del Rio: de Fuentes del Rey y de la Salud. Ze bestaat uit twee delen waarvan het oudste gedeelte dateert uit de 16e eeuw (met het tempeltje) en het meest recente (met de wagen) uit de 19e eeuw.

Rute

Rute is de stad van het bekende anijsdrankje. Er zijn tientallen bars waar je deze drank kan degusteren. Je zal wel merken aan het alcoholgehalte dat je niet alle bars moet bezoeken. Misschien is het wel beter het 'Museum van de Anijs' met een bezoekje te vereren. Heel bijzonder in Rute is het opvangcentrum voor ezels, Adebo. Je kan dit bezoeken en zelfs een ezel adopteren.

Alhama de Granada 

Totaal afgelegen en op enige afstand van Granada zelf ligt dit prachtig Moorse dorpje, dat wordt aanzien als één van de mooiste dorpjes van Andalusië. Het is gelegen tussen en op de bergen en biedt je niet alleen een mooi uitzicht maar ook nog warmwaterbronnen, waardoor het vroeger veel aanzien genoot.

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is één van de bekendste bergketens in Europa en telt verscheidene bergtoppen boven de 3000 meter. Het doet vreemd aan om in deze warme regio in de maand juni nog sneeuw te zien liggen op de toppen. Je kan er wandelen, bergtochten maken, maar ook rondritten met de auto. Er is een wintersportoord, evenals verscheidene bezoekerscentra en berghutten ten dienste van wandelaars.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Andalusië? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info