Vakantie Andalusië: zon, zee en cultuur

Ontdek de mooiste steden, de Costa's, de toppers van de bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Andalusië

De naam Andalusië, met beroemde steden als Cordoba, Granada en Sevilla, klinkt als een klok. Deze steden bezitten een grote schat aan historische rijkdom en liggen allemaal dichtbij de zuidelijkste Costa's. Wellicht de bekendste daarvan is de Costa del Sol, met Malaga als belangrijkste stad. In deze reisgids nemen we je mee voor een verkenning van een groot deel van Andalusië. Naar eigen interesse en tijd plan je je eigen vakantie in Andalusië. Maak daarbij handig gebruik van veel praktische informatie, alles ter plaatse gecontroleerd. Lees meer 

Geniet optimaal van je vakantie Andalusië en gebruik onze tips, kant-en-klare voorstellen, stadswandelingen en nog veel meer!
  • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

    Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

    We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
    va. € 995 - Boek nu

Gratis reisgids Andalusië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek de mooiste steden

Cordoba en Sevilla zijn steden in Andalusië die heel wat aandacht krijgen en zeker op je verlanglijstje thuishoren. Het meest bekende gebouw in Cordoba is de Grote Moskee of de Mezquita. De halve wereld komt dit prachtige monument bewonderen tijdens een vakantie Andalusië, maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in deze stad, zoals de Joodse wijk, het Alcazar. 

De kathedraal van Sevilla, de grootste kerk van Spanje, moet je gezien hebben in Andalusië. Daar blijft het niet bij want er is ook nog het Real Alcazar. Sevilla is ook de stad van de flamenco. In Sevilla maken we een allesomvattende stadswandeling.

Nog meer te ontdekken in Granada met het wereldberoemde Alhambra, maar vergeet zeker de binnenstad niet te bezoeken. Malaga is meer dan een havenstad en heeft een paar historische bezienswaardigheden die de moeite lonen. Middeleeuwse pracht is er in overvloed in Antequera, een klein maar zeer genietbaar stadje. Een witte stad is Ronda, gelegen op een rots met een oud en nieuwer gedeelte. Met oude bruggen en wonderbaarlijke uitzichten.  

Ontdek de Costa's

Tenslotte zakken we af naar de verschillende Costa’s die Andalusië rijk is. De Costa Tropical zat al verwerkt in onze rondreis Andalusië. Van de Costa del Sol is Torremolinos het bekendste bij zonneaanbidders. We zouden er zelfs bij vergeten dat er ook culturele bezienswaardigheden te vinden zijn langs deze kuststrook, zoals Ronda en Marbella. De Costa Almeria heeft Almeria als grootste stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten. Bezoek tijdens je vakantie ook zeker Roquetas, de bekendste badplaats van de Costa Almeria, met een prachtig zandstrand en promenade. De Costa de la Luz loopt van de Portugese grens tot Tarifa, aan de Straat van Gibraltar. Een eerder ruige kuststrook die vergeten is door de toeristen. 

Kortom: een vakantie Andalusië is perfect voor zowel cultuurliefhebbers als zonneaanbidders. 

Reviews en beoordelingen vakantie Andalusië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Vakantie Andalusië: zon, zee en cultuur? Plaats je beoordeling

Arie 9 september 2023

Mooie gids met een goede beschrijving en mooie duidelijke kaarten en wandelroutes. Bedankt voor dit mooie document.

Jan 24 maart 2023

De gids is een goed hulpmiddel voor de planning van onze reis naar Andalusie later dit voorjaar. De inhoud lijkt voldoende actueel, maar dat zullen wij in de praktijk moeten ondervinden...

Hilde 10 februari 2020

Ik deed de wandeling door Malaga. Zeer handig opgesteld en goed te volgen. Ik pikte in op een ander punt (wegens gebruik bus i.p.v. auto) Daarom zou het wel fijn zijn indien er ook een beschrijving is om in de andere richting te lopen. Dit kan vb. interessant zijn als je wegens de weersomstandigheden het park liever eerst of liever laatst doet.

Luc DK 25 december 2019

Mooie en uitnodigende gids. Belicht goed de highlights. De beschrijvingen zijn to the point en niet te langdradig.

Kristiaan Huysman 4 juni 2019

prachtige gids die ik zeker ga gebruiken bij mijn bezeoek aan Andalusie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info