Ontdek de schoonheid van Archidona

Bezoek de plaza’s en het kasteel van Archidona tijdens je vakantie Andalusië

Archidona is een gezellig stadje te midden van de olijfbomen en gelegen net voor Antequera. Een bezoek aan Archidona kan je tijdens je vakantie Andalusië dan ook makkelijk koppelen aan die andere top bezienswaardigheden in de buurt, Antequera en El Torcal.Tijdens de overheersing door de Moren was Archidona de hoofdstad van de provincie Malaga. Archidona heeft nog enkele herinneringen aan de Moorse bezetting. Het Moors kasteel is hierbij uiteraard dominant. Daarvan is niet veel meer over, maar interessant is wel de kapel Ermita de la Virgen de Gracia. Deze bevindt zich binnen de kasteelmuren en was vroeger een moskee. Lees meer

 De Plaza Ochavada is een prachtig, typisch Andalusisch plein uit de 18e eeuw in barokke stijl.
 • Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive ##prijs##

  Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive

  We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.
  va. € 995 - Boek nu
 • Ontdek de schoonheid van Archidona
 • Bezoek het Moors kasteel
 • Ga eens binnen in parochiekerk Santa Ana
 • Struin op een 18de-eeuws barokke plein
 • Proef de sfeer op het Plaza Ochavada
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie of citytrip.

Sfeervolle plaza's in Archidona

De parochiekerk Santa Ana is maar weinig uren geopend voor het publiek maar het interieur loont wel de moeite. Santa Ana is gelegen aan de Plaza Ochavada, een prachtig, typisch Andalusisch plein uit de 18de eeuw in barokke stijl. Het heeft een achthoekige vorm en is vanuit alle hoeken van de stad te bereiken. Dat maakt dit plein tot dé ontmoetingsplek van Archidona. Er staan prachtige gebouwen met rood-witte gevels en vrolijk bebloemde balkonnetjes.

Bruisend plein 

Plaza Ochavada is ook nog eens de locatie van de 'Feria de Perro', de 'Jaarmarkt van de Hond'. In het hoogseizoen kan je hier genieten van diverse leuke activiteiten. Zo kan je er eten en drinken bij de vele restaurantjes die in grotten zijn uitgehouwen. Ook vind je er een aantal souvenirwinkeltjes voor een leuk aandenken aan je vakantie Andalusië.

Plaza de la Victoria

De Plaza Ochavada mag dan een drukbezochte bezienswaardigheid zijn, het meeste volk trekt naar de 'Plaza de la Victoria'. Dit is zowat het kloppende hart van de stad, waar tevens het stadhuis staat. Al deze bezienswaardigheden maken Archidona het best bewaarde geheim van de streek Andalusië. 

Reviews en beoordelingen Archidona

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek de schoonheid van Archidona ? Plaats je beoordeling

Linda VB1 juli 2016

Nuttige, overzichtelijke gids vol met interessante info om een rondreis rond uit te werken

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info